Nieuwpoort plant nieuwe bomen

nieuwpoort plant bomen

Het bestuur maakt werk van meer openbaar groen in de stad. Zo komen er tegen 2024 maar liefst 4.000 bomen bij.

Dit najaar worden straatbomen aangeplant op diverse locaties: Willem De Roolaan, Arsenaalstraat, Stationslaan, Schipstraat, Onze Lieve Vrouwstraat, Emile Verhaerenlaan, Henri Crombezlaan, Artanlaan, Albert I laan, Simli-wijk en Dorpsplein van Ramskapelle.


Zeker zo belangrijk is het onderhoud, gericht op het in stand houden van een gezond en veilig boombestand. Op het Guido Gezelleplein worden 55 populieren gerooid wegens kaprijpe leeftijd. Deze worden vervangen door nieuwe parkbomen.


Tot slot gaat de Stad op zoek naar nieuwe ruimtes om stedelijk groen te ontwikkelen zoals een geboortebos of natuurbegraafplaats. Er wordt ook verder werk gemaakt van ontharding. Zo kan het regenwater zo goed mogelijk opgevangen en opnieuw gebruikt worden.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.