Aftellen naar Bier- en Hoppefeesten met Hoplusan

Aftellen naar Bier- en Hoppefeesten met Hoplusan

Aftellen naar Bier- en Hoppefeesten met Hoplusan:

Jolien Cambie, Charlotte Cauwelier en Marthe Danneel stellen zich kandidaat voor de Hopkoninginverkiezing in Poperinge op zaterdag 16 september. Als enig kandidaat-trio willen ze hun kennis, vaardigheden en enthousiasme bewijzen. Tickets voor de verkiezing, de seniorennamiddag, tribunekaarten voor de Hoppestoet en dagarrangementen zijn vanaf dinsdag 16 mei te koop.

Jolien (19), Charlotte (18) en Marthe (20) zijn alle drie geboren en getogen in Poperinge en leerden elkaar via de KSA kennen. Zes jaar geleden supporterden ze nog voor hun leidsters, nu treden ze zelf op de voorgrond onder de naam ‘Hoplusan’.

De naam klinkt goed in de oren en heeft een betekenis. Hop spreekt voor zich, ‘lu’ komt van lupuline, de gele stof uit een hoppebel. ‘San’ betekent drie in het Japans en verwijst naar judo, een hobby van de drie vriendinnen.

Hoplusan is het enige kandidaattrio, toch wordt de verkiezing een uitdaging: “Het zou een grote eer zijn om onze schitterende stad drie jaar te mogen vertegenwoordigen.”

Poperinge en Hoplusan dagen elkaar uit

In de zomermaanden en tijdens het weekend voeren Jolien, Charlotte en Marthe opdrachten uit, waarmee ze de steun van alle Poperingenaars willen verdienen. Met actieve opdrachten tonen ze hun kennis en vaardigheden. Hoplusan daagt op haar beurt ook inwoners uit en wil iedereen in beweging brengen. Het trio hoopt zich te tonen als echte ambassadeurs van de hoppestad.

Wervelende avondshow

Het hoogtepunt is de wervelende show van de Hopkoninginverkiezing op zaterdag 16 september. Jolien, Charlotte en Marthe zijn de sterren van de avond. Je ziet er de resultaten van de uitdagingen in de zomer en er volgen nog enkele proeven. Hoplusan hoopt de avond af te sluiten als verdiende opvolgers van Laura, Hanne en Manon, met de steun van Poperinge en het publiek.

Tickets

Vanaf dinsdag 16 mei bestel je tickets voor de 25ste Bier- en Hoppefeesten via www.hoppefeesten.be of aan de onthalen van dienst Toerisme en dienst Cultuur.

Seniorennamiddag – vrijdag 15 september 14 u. – 8 euro

Optreden van Chris Capoen en band in de feesttent op het Oudstrijdersplein.

Hopkoninginverkiezing – zaterdag 16 september 19 u. – 15 euro

Een avond vol spanning en ambiance, één van de hoogtepunten van het feestweekend.

Tribune Hoppestoet – zondag 17 september 15 u. – 15 euro

Op een comfortabele zitplaats in de tribune heb je het beste uitzicht op de kleurrijke parade. De Hoppestoet beeldt de geschiedenis en cultuur van hop in de regio uit.

Dagarrangementen – zondag 17 september

Bezoekers die zich volledig in de Poperingse gastvrijheid en sfeer willen onderdompelen kunnen een dagarrangement boeken. Je maakt van dichtbij kennis met hopteelt, je proeft streekproducten, volgt de stoet vanop de tribune en sluit af tijdens het Hommelpapfeest op de Grote Markt.

Er zijn verschillende formules, telkens met de naam van een hoppesoort:

  • Magnum: 75 euro
  • Hallertau: 65 euro
  • Cascade: 50 euro
  • Golding: 50 euro

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’: Het lokaal bestuur De Panne wil het fietsniveau van de Pannese lagereschoolkinderen verbeteren. Daarom kunnen scholen vanaf 1 mei 2024

Nieuws Poperinge

Vergeten Spoor

Vergeten Spoor: Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het Poperingse landschap dooraderd met spoorlijnen, in totaal meer dan 160 kilometer. “Vergeten spoor” brengt dit treinverhaal tot

De Panne Nieuws

Seniorenfeest De Panne 2024

Seniorenfeest De Panne 2024: Op 11 juni 2024 worden alle senioren verwacht in het Plopsa Theater voor het Seniorenfeest, dit jaar met niemand minder dan

Comments are closed.