Belfort van Veurne

Belfort van Veurne

Het Belfort van Veurne, gelegen in het hart van de charmante stad Veurne in België, is een indrukwekkend monument met een rijke geschiedenis. Dit middeleeuwse belfort, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een must-see bestemming voor liefhebbers van historische architectuur en cultuur.

Het Belfort, dat trots uitsteekt boven de stad, werd oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en diende als uitkijktoren en stadsgevangenis. Het torent hoog boven de omliggende gebouwen uit en biedt een adembenemend uitzicht over de pittoreske stad Veurne en de omgeving.

Bij aankomst bij het Belfort zult u onder de indruk zijn van de imposante gevel en de prachtige gotische architectuur. Het monumentale gebouw is versierd met sierlijke details en heeft een klokkentoren met een reeks klokken die door de eeuwen heen het ritme van het stadsleven hebben bepaald.

Na uw bezoek aan het Belfort kunt u de stad Veurne verder verkennen. Wandel door de geplaveide straten en ontdek de prachtige architectuur, zoals het stadhuis, de Sint-Walburgakerk en de vele mooie gevels van de huizen. Geniet van de gezellige sfeer op de markt, waar u talloze restaurants, cafés en winkels vindt om te verkennen.

Het Belfort van Veurne is niet alleen een historisch monument, maar ook een symbool van de trotse identiteit van de stad. Het is een plek waar geschiedenis en cultuur samenkomen en waar bezoekers een unieke ervaring kunnen beleven. Dompel uzelf onder in de rijke geschiedenis en bewonder de prachtige architectuur van het Belfort van Veurne tijdens uw bezoek aan deze betoverende stad.

Locatie: Grote Markt

Bezoeken? Het Belfort is niet toegankelijk voor het publiek

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.