Belpop Bonanza fietsroute laat je kennismaken met de muzikale geschiedenis van de streek

Met de Belpop Bonanza fietsroute kan je vanaf de paasvakantie op muzikale ontdekkingstocht gaan  in een route die De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne verbindt. De intergemeentelijke samenwerking Viertoren houdt zo inwoners en bezoekers in beweging en leert iedereen op een andere manier kennismaken met de streek. “De route brengt fietsers naar 16 plekken in onze 4 gemeentes die onlosmakelijk verbonden zijn met muziek”, zegt Viertoren-voorzitter Cindy Verbrugge. 

De Belpop Bonanza fietsroute werd uitgestippeld door Jan Delvaux en Jimmy Dewit, alias DJ Bobby Ewing, die al jaren onder het label ‘Belpop Bonanza’ theatershows, televisie en radio maken over de Belgische popmuziek. “Samen met enthousiaste collega’s van de cultuurdiensten en CcCasino stippelden ze een fietsroute uit van ongeveer 43 km langs 16 bijzondere plaatsen” vult bestuurslid Stephanie Anseeuw aan.  

Van Will Tura tot Samson en Gert 

“Op elke locatie vinden de fietsers een bordje met een QR-code terug. Als je de code scant met een smartphone of tablet, krijg je een film- of audiofragment te zien met leuke anekdotes over de lokale muziekgeschiedenis” weet bestuurslid Celine Mouton. Bestuurslid Ann Gheeraert vult aan: “van Will Tura tot Samson en Gert, van Seaside festival tot de hardcore scene; je kan het allemaal ontdekken in deze leuke fietsroute”. 

Het plan van de route is verkrijgbaar bij de toeristische infopunten van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. Je kan het parcours ook gratis downloaden op www.belpopbonanza.be en www.viertoren.be. De Belpop Bonanza fietsroute is een project van Viertoren, de intergemeentelijke samenwerking tussen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne.  

Op de foto: onze cultuurschepen Stéphanie Anseeuw naast het infobordje van de fietsroute.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.