Bezoek aan de beiaartoren Nieuwpoort

Op het Marktplein van Nieuwpoort-Stad staat naast het Stadhuis de beiaardtoren. Je beklimt samen met de stadsbeiaardier de trappen van de toren. Onderweg ontdek je meer over het ontstaan van muziek spelen op klokken, over het gieten van klokken, de samenstelling van de beiaard etc. Na het bezoek aan de klokkenkamer, bewonder je vanop de ‘wandeling’, het mooie panorama van Nieuwpoort. Tijdens het afdalen is er nog een laatste stop in de klavierkamer, hier zie je hoe de beiaard bespeeld wordt. Indien gewenst, kun je een poging wagen om een melodietje te spelen onder het toeziend oog van de beiaardier.

Afspraakplaats: De beiaardtoren naast het stadhuis, Marktplein, Nieuwpoort-Stad 

Duur: ongeveer een uur

Praktisch: maximaal 25 personen. 

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.