Bezoekerscentrum Lijssenthoek Military Cemetery

Bezoekerscentrum Lijssenthoek Military Cemetery


Bezoekerscentrum Lijssenthoek Military Cemetery: een getuige van de Groote Oorlog

Lijssenthoek Military Cemetery is een indrukwekkende plek die meer dan vier jaar oorlogsgeweld heeft meegemaakt. Tussen 1915 en 1920 was het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd in het gehucht Lijssenthoek. Vandaag weerspiegelt deze begraafplaats het historische belang van de Groote Oorlog. Het bezoekerscentrum vertelt het verhaal van deze unieke site.

In het bezoekerscentrum leer je alles over het leven in het hospitaal en de totstandkoming van de begraafplaats. Je kunt de databank doorzoeken en door de hospitaaldagboeken bladeren. Langs de luisterwand worden stemmen uit het verleden en het heden gehoord. Elke dag presenteert de scheurkalender een ander verhaal van iemand die op Lijssenthoek begraven ligt. Op de herdenkingsmuur zijn hun portretten te zien. Jaarlijks worden er nieuwe foto’s toegevoegd. Het verhaal op deze site is nooit af en blijft fascineren.

Bezoek met gids – Groepen
Duur: 1.30 uur

  • Bezoekerscentrum Lijssenthoek Military Cemetery
  • Boescheepseweg 35a
  • 8970 Poperinge
  • België
  • +32 57 34 66 76
  • http://www.lijssenthoek.be

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.