Bijna 400 lagereschoolkinderen proeven van Diksmuidse landbouwsector

Bijna 400 lagereschoolkinderen proeven van Diksmuidse landbouwsector

Bijna 400 lagereschoolkinderen proeven van Diksmuidse landbouwsector: De landbouwraad en het lokaal bestuur organiseren van 11 tot 15 september het project ‘Landbouweducatie’ in de verschillende Diksmuidse lagere scholen. Via het project maken we kinderen uit het 5de en 6de leerjaar wegwijs in de landbouwsector. Kijken, leren en … proeven!

Diksmuide is een landelijke gemeente, waar landbouwactiviteiten alomtegenwoordig zijn. Om kinderen bewust te maken van de sector, en alles wat erbij komt kijken wil de landbouwraad elk kind de kans geven om tijdens de lagereschooltijd een boerderij te bezoeken.

Ontbijt van eigen bodem

Naast het educatief luik heeft het project ook een culinair tintje. Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar kregen op 12 en 14 september een gezond ontbijt voorgeschoteld dat bestond uit Diksmuidse artisanale hoeveproducten. Kinderen konden smullen van lokale producten die rechtstreeks van bij plaatselijke landbouwers, bakkers en handelaars in de refters van de lagere scholen geserveerd werden.

Vijf bezoekboerderijen

De hele week lang zijn er boerderijbezoeken gepland bij vijf verschillende landbouwbedrijven in onze stad. De kinderen zijn deze week welkom bij de Berkenweelde (Moerestraat 6, Leke), De IJsbol (Oostendestraat 95, Beerst), ‘t Hof van de Rhille (Pollaertstraat 29, Woumen), Patrick & Stijn Packet (Roeselarestraat 123, Esen) en Het land van Melk en Honing (Oude Zeedijk 9, Oudekapelle).

Voor het boerderijbezoek wordt het thema al uitvoerig besproken in de klas. Leerkrachten kunnen daarvoor aan de slag met lespakketten van advies- en onderzoeksorganisatie Inagro.

Gezondheid centraal

Tijdens het ontbijt kregen leerlingen een evenwichtige maaltijd voorgeschoteld met voldoende fruit, groentjes en zuivelproducten. Na het smullen trokken de kinderen per fiets naar de bezoekboerderij, wat meteen goed is voor een portie beweging.

Bijna 400 deelnemers

Elf lagere scholen schreven zich in voor het project, 387 kinderen smullen deze week van het streekontbijt. Veertien sponsors steunen het project.

Einde persbericht

Op de foto herken je leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier (afdeling Beerst), die op dinsdag 12 september een lekker ontbijt van eigen bodem voorgeschoteld kregen. Omdat de school slechts drie leerjaren telt, mochten hier ook de leerlingen uit het vierde leerjaar aansluiten.

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

115 jaar Brandweer Nieuwpoort

115 jaar Brandweer Nieuwpoort: Brandweer Nieuwpoort viert zijn 115-jarig bestaan! Kom langs op 10 augustus vanaf 11 u. in het Prins Mauritspark en ontdek het

Nieuws Veurne

Gezinswandeling goed gemutst

Gezinswandeling goed gemutst: Ken je de heks Bette Blaere ?! En die architect Sébastien? Al gehoord van Karel Cogge? Of Willem of Arthur? Delvaux? Nee,

Diksmuide Nieuws

Streekbierfestival Diksmuide

Streekbierfestival Diksmuide: Kom en geniet van een bruisend weekend op de Grote Markt in Diksmuide! Dit bierfestival belooft een feest te worden voor jong en