Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic: Wie spurt naar eeuwige roem in de Bredene Koksijde Classic?

We zijn al aan de 5e editie toe van de miniklassieker. Traditiegetrouw vindt de Bredene Koksijde Classic plaats de dag voor Milaan-Sanremo. Bij ons is het niet de Poggio die dienst doet als scherprechter, maar sinds dit jaar is er wel een passage langs de Via Roma, genoemd naar de aankomstlaan van de Italiaanse voorjaarsklassieker. Noblesse oblige.

Veel toppers

Koksijde is trots op de mooie plek die de koers bemachtigde op de wielerkalender. Want aan de vooravond van de voorjaarsklassiekers is de honger in het peloton het grootst. Met een overwinning in Koksijde start je als spurter met een mooie zege én een mentaal voordeel voor wat nog komt. De voorbije edities bleek dat snelheidsduivels hier aan het juiste adres zijn, want de kans is groot dat een sprinter aan het langste eind trekt. Organisator Bert Pattyn strikte opnieuw enkele toppers voor deze editie. Het palmares van onze koers is indrukwekkend met Pascal Ackerman (2019, 2022), Tim Merlier (2021) en Gerben Thijssen (2023).

Live op televisie

Voor deze editie bevestigden Tim Merlier (Soudal-Quick Step), Dylan Groeneweghen (Team Jayco AlUla), Fabio Jakobsen (Team dsm-firmenich PostNL), Pascal Ackermann (Israel-Premier Tech), Álvaro José Hodeg, Juan Sebastián Molano (allebei UAE Team Emirates) en Gerben Thijssen (Intermaché-Wanty). Dat belooft. De koers wordt live uitgezonden op Eurosport en Sporza en dat is onbetaalbare reclame voor onze gemeente. Nieuw: dit jaar vind je ook een food- en drankdorp rond de aankomstlijn in de Ten Duinenlaan.

Timing

De wielerwedstrijden Bredene Koksijde Classic worden gereden op vrijdag 15 maart. De eliterenners komen rond 16 uur aan op ons grondgebied. Daarna starten de 3 plaatselijke ronden. Ze arriveren om ca. 17 uur aan de eindmeet. De beloften komen aan om ongeveer 15.30 uur en rijden vanaf 14.45 uur in Koksijde. De vrijdagmarkt op 15 maart verhuist eenmalig naar de Zeelaan.

Youngster Coast Challenge

Wil je de toppers van morgen aan het werk zien? Kijk dan zeker naar de Youngster Coast Challenge (U23). Een reporter van Direct Vélo gaf deze wedstrijd in het verleden een tien op tien voor het deelnemersveld. De meeste podiumkandidaten rijden zelfs rond in het profpeloton. Deze wedstrijd vindt plaats net voor de Bredene Koksijde Classic.

In cijfers: Bredene Koksijde Classic

  • afstand: 201 km
  • meer dan 150 renners uit 28 landen
  • 8 World Tour-ploegen, ca. 10 pro-continentale selecties
  • meer dan 3 miljoen televisiekijkers waarvan 1,5 rechtstreeks
  • de koers komt in 72 landen op de buis

In cijfers: Youngster Coast Challenge

  • afstand: 172 km
  • meer dan 150 renners uit 14 landen
  • 10 Belgische ploegen en 15 buitenlandse teams

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’: Het lokaal bestuur De Panne wil het fietsniveau van de Pannese lagereschoolkinderen verbeteren. Daarom kunnen scholen vanaf 1 mei 2024

Nieuws Poperinge

Vergeten Spoor

Vergeten Spoor: Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het Poperingse landschap dooraderd met spoorlijnen, in totaal meer dan 160 kilometer. “Vergeten spoor” brengt dit treinverhaal tot

De Panne Nieuws

Seniorenfeest De Panne 2024

Seniorenfeest De Panne 2024: Op 11 juni 2024 worden alle senioren verwacht in het Plopsa Theater voor het Seniorenfeest, dit jaar met niemand minder dan