Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni 2024

WN Waldersee

Onze gids verkent samen met jou het weerstandsnest. Je leert bij over de bouw en de functie van Waldersee. Sinds 2021 is de site beschermd als monument, want Waldersee bleef uitstekend bewaard en is representatief voor een weerstandsnest van de Atlantikwall. Je vindt er o.a. mitrailleur- en observatieposten, stellingen en bunkers. De geschutkazemat (type R612) nam tijdens de Tweede Wereldoorlog de kust onder vuur.  Via loopgraven stond alles met elkaar in verbinding.

Praktisch

  • Rondleidingen doorlopend tussen 10 en 17.30 uur (40 minuten)
  • Afspraak aan surfclub Windekind.

Het verhaal van een Schotse vliegenier

Stefaan Demoen en Ariane Vyvey brengen met muziek en woord het verhaal van een jonge vliegenier tijdens de Eerste Wereldoorlog. De bunker (steunpunt Panther, type R613) in de J. Ensorlaan, in de schaduw van de Hoge Blekker, is het ideale decor.

Praktisch:

  • Sessies om 10, 11.30, 14 en 16 uur (45 minuten)
  • Afspraak aan het einde van de Ensorlaan.

Schrijf je in voor Bunkerdag in Koksijde

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.