Burggraaf Frimoutpark Poperinge

Burggraaf Frimoutpark Poperinge

Burggraaf Frimoutpark Poperinge: Het stadspark, genoemd naar Burggraaf Dirk Frimout (eerste Belg in de ruimte), vormt de groene long in het centrum van Poperinge. Het park is drie hectare groot en ingedeeld in drie zones: een demonstratiezone met assortimentstuintjes, een ecologische zone en een recreatieve zone. Je kan er een mooie wandeling maken met o.a. de knooppunten van het Wandelnetwerk Hoppeland of bij het volgen van de Groene Ruimtewandeling.

Hou met de kinderen zeker even halt bij het speelplein in het begin van het park. Kinderen van peuter tot tiener beleven er plezier. In de lente- en zomermaanden is het park het decor van vele optredens en openluchtevenementen.

Het Burggraaf Frimoutpark Poperinge eert Dirk Frimout, geboren in Poperinge op 21 maart 1941 en ereburger van de stad. Frimout werd geboren waar zich vandaag het Hopmuseum bevindt, in de Gasthuisstraat. Na het behalen van zijn diploma Burgerlijk Ingenieur in de Elektronica en van zijn doctoraat in de toegepaste fysica aan de Universiteit van Gent, trok hij naar Colorado om er een postdoctoraat in de atmosferische en ruimtelijke fysica te behalen. In 1977 stelde hij zich voor het eerst kandidaat als astronaut.

Vijftien jaar later maakte hij als eerste Belg op 24 maart 1992 een vlucht rond de aarde met de STS-Atlantis 45, in het kader van de missie Atlas-1 van de NASA, gericht op de observatie van de aarde. Bij zijn terugkomst werd hij gekroond tot Grootofficier in de Leopoldsorde en kreeg hij de titel van Burggraaf.

Het stadspark, gelegen in volle stadscentrum, strekt zich uit over een oppervlakte van 3 ha en werd op 1 september 2002 plechtig geopend in aanwezigheid van Burggraaf Frimout zelf. Het park omvat een recreatieve zone, een ecologische zone met een vijver, boomgaard en voorjaarsweide en een demonstratieve zone waar zes thematuintjes u inspiratie bieden voor de eigen tuinaanleg. In het park is tevens het beeld STS 45 terug te vinden, een kunstwerk ontworpen door Cyr Frimout, de broer van Dirk Frimout, dat verwijst naar de ruimtevlucht van de burggraaf.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.