Butterblommetocht 2024

Butterblommetocht 2024

Butterblommetocht 2024: Op zaterdag 4 mei aanstaande organiseert wandelclub De IJzerstappers een  nieuwe editie van haar Butterblommetocht, waarbij Alveringem, de Butterblomme van de Westhoek, opnieuw als uitvalsbasis fungeert.

De Butterblommetocht 2024 wandeltocht is, na een succesvolle opener vorig jaar met ruim duizend wandelaars, hiermee aan haar tweede editie toe.

Waar vorig jaar de grootste afstanden richting Pollinkhove trokken, opteren we dit jaar voor het stiltedorp Lampernisse. De andere telkens opnieuw verrassende wandelingrediënten blijven uiteraard ongewijzigd. Zo is er de ongerepte natuur langs de boorden van het Lokanaal, het onooglijke idyllische minidorpje Oeren, de landelijke desolate rust rond de Zavelhoek, de stille mooie buurtwegen van het Pannendorp en nu ook de komgronden rond Lampernisse.  

Feestlocatie Petrus (Oerenstraat, 13 in Alveringem) fungeert op de eerste zaterdag van mei als uitvalsbasis. Hier kan worden ingeschreven tussen 7u. en 15u.

De tochten staan open voor iedereen en er kan gewandeld worden over 5, 8,12, 16 en 23 kilometer. De afstanden zijn onderling combineerbaar. De lus van 5 km is rolstoel- & kinderwagenvriendelijk. Inschrijving leden Wandelsport Vlaanderen : 1,50 €, niet-leden : 3,00 €, -12 jarigen : gratis.

—-

Wandelaars die lid willen worden van de IJzerstappers sturen een e-mail naar het secretariaat via ijzerstappers@gmail.com. Iedereen is hierbij welkom.

Lid worden kost 20 € en je ontvangt naast je lidkaart tevens een mutualiteitsattest waarmee je het grootste gedeelte van het inschrijvingsgeld recupereert. Daarnaast geniet je van verschillende voordelen bij vzw Wandelsport Vlaanderen en ben je het volledige jaar verzekerd voor alle wandelactiviteiten, ook in je privé.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’: Het lokaal bestuur De Panne wil het fietsniveau van de Pannese lagereschoolkinderen verbeteren. Daarom kunnen scholen vanaf 1 mei 2024

Nieuws Poperinge

Vergeten Spoor

Vergeten Spoor: Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het Poperingse landschap dooraderd met spoorlijnen, in totaal meer dan 160 kilometer. “Vergeten spoor” brengt dit treinverhaal tot

De Panne Nieuws

Seniorenfeest De Panne 2024

Seniorenfeest De Panne 2024: Op 11 juni 2024 worden alle senioren verwacht in het Plopsa Theater voor het Seniorenfeest, dit jaar met niemand minder dan