Erfgoedwandeling De Panne

Erfgoedwandeling De Panne

Sla je haak in het rijk vissersverleden en ga op stap in De Panne. Neem de ErfgoedApp bij de hand en laat je verrassen door boeiende verhalen over visserij. Wie was Pier Kloeffe? Wat doe je als je een vis ‘vlekt’? Waar keken de vissersvrouwen uit naar de aankomst van hun mannen? Wat is een ‘butskorf’?

Wandel langs de verschillende locaties en ontdek welke rol ze speelden in ons roemrijke verleden. En wie weet sla jij wel een visje aan de haak!

De wandeling is 4,5 km lang en duurt naar inschatting ongeveer 3 uur. De route is rolstoeltoegankelijk #GrenzeloosDePanne

Over de ErfgoedApp

Erfgoed vind je overal en dankzij de ErfgoedApp kan je in Vlaanderen en Brussel het rijke aanbod aan Erfgoed leren kennen. Alles is gebruiksvriendelijk, leesbaar en helemaal gratis via je eigen telefoon of tablet. Gewoon de app downloaden, zorgen dat de batterij van je smartphone opgeladen is en je bent klaar om te vertrekken!

In De Panne ontdek je de wandeling over ons boeiende vissersverleden met de ErfgoedApp. Bezoek de verschillende locaties wanneer het jou best uitkomt. Ga van punt naar punt, je ontvangt telkens een melding wanneer je bij een nieuwe halte komt, en scan de QR-code ter plaatse.

Hijs het anker en vaar uit! Veel plezier op je reis.

Waar kan ik het wandelplan halen?
Sinds 23 april is het plan van de wandeling te verkrijgen via de ErfgoedApp of de infobalie van Visit De Panne. De wandeling is permanent en heel het jaar door beschikbaar (van zonsopgang tot zonsondergang).

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.