Erfgoedwandeling voor kinderen

erfgoedwandeling voor kinderen

Cultuuroverleg IJzervallei (de intergemeentelijke samenwerking tussen Alveringem, Diksmuide, Houthulst en Lo-Reninge) lanceert vier erfgoedtochten voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Ben je geboeid door geschiedenis en mysterieuze verhalen? Trek dan je stapschoenen aan of spring op je stalen ros en beleef het verleden van de vier gemeenten op kindermaat. Aan de hand van leuke opdrachtjes laten …

Info

Cultuuroverleg IJzervallei (de intergemeentelijke samenwerking tussen Alveringem, Diksmuide, Houthulst en
Lo-Reninge) lanceert vier erfgoedtochten voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.
Ben je geboeid door geschiedenis en mysterieuze verhalen? Trek dan je stapschoenen aan of spring op je stalen ros en beleef het verleden van de vier gemeenten op kindermaat.

Aan de hand van leuke opdrachtjes laten Jules, Marie en Renaat de kinderen kennismaken met het erfgoed in Alveringem, Diksmuide, Houthulst en Lo-Reninge. Geen duffe geschiedenis maar boeiende weetjes aangevuld met allerlei lekkere recepten van streekproducten om thuis mee aan de slag te gaan. Bij de brochure hoort ook een rugzakje met voorwerpen die padvinders nodig hebben bij de opdrachtjes.

Zin om onze tochten te komen ontdekken? Ga dan snel langs bij de toeristische diensten van één van de vier gemeenten waar de brochure met alle tochten en het rugzakje voor €5 kunnen worden aangekocht.

Veel plezier!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • donderdag 27 mei 2021 – woensdag 31 december 2025

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.