Expo Bult in zicht

Expo Bult in zicht

Expo Bult in zicht: ‘Bult in zicht!’ Middeleeuwse mottekastelen in het landschap . zondag 8 oktober tot woensdag 8 november 2023. Stap terug in de tijd en ontdek de fascinerende wereld van mottekastelen!

Deze middeleeuwse versterkingen uit aarde en hout waren het statussymbool van de adel en hadden vaak een belangrijke militaire betekenis. Ook in onze streek zijn nog sporen van oude mottekastelen te vinden.

Bezoek de reizende tentoonstelling die in 2023-2024 door de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen gaat en leer meer over deze indrukwekkende bouwwerken en over het middeleeuwse landschap. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw je eigen mottekasteel met LEGO-blokjes in onze wedstrijd. Mis deze unieke kans niet om mee te bouwen aan de geschiedenis van Vlaanderen!

Expo Bult in zicht

Ga op de expo zelf creatief aan de slag met het educatieve LEGO®-pakket.

Zie de LEGO®-master aan het werk terwijl hij in een filmpje de verschillende bouwstappen en motte-onderdelen uit de doeken doet. Check via www.bultinzicht.be op welke dagen je met het LEGO ® – educatief pakket aan de slag kan. Maar laat vooral thuis je creativiteit de vrije loop en bouw je eigen mottekasteel met LEGO ®-blokjes en maak kans op een gratis workshop met de LEGO ®-master!

Al nieuwsgierig hoe zo’n mottekasteel eruitziet of wat dat precies is?
Dan kan je al eens spieken op www.bultinzicht.be

‘Bult in zicht!’ is een initiatief van de Provincies West- en Oost-Vlaanderen. Het onderzoek werd uitgevoerd door Goed in erfgoed, GATE Archaeology en Universiteit Gent, met steun van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap. In Diksmuide ligt het initiatief in handen van CC Kruispunt en en IOED Hydra. 

Extra nieuws:

Alveringem Nieuws

Leisel Artistiek 2024

Leisel Artistiek 2024: Het muziekfeest op de Kasseien van Leisele op 14 juli 2024. Dit event start om 12u. Een volksfeest, een opbeurend evenement, een

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge !