Expo ‘Hop naar Dromenland’

Expo 'Hop naar Dromenland'

Expo ‘Hop naar Dromenland’: Van 7 juni tot en met 15 september kom je in het Hopmuseum alles te weten over slaap tijdens de expo ‘Hop naar Dromenland’. Het museum werkte hiervoor samen met Aletta Jacobs, School of Public Health, verbonden aan de rijksuniversiteit Groningen. Via interactieve elementen kom je te weten wat slaap precies is en hoe je een betere nachtrust krijgt.

Hop wordt al lang gelinkt aan slaap. Een oude volkswijsheid luidt dat je hop onder je hoofdkussen moet leggen om goed te slapen. Ook vandaag vind je nog slaapmiddelen met hop. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de effecten van hop op slaap.

De tentoonstelling geeft een algemene inleiding op het thema slaap. Daarnaast verbindt ‘Hop naar Dromenland’ enkele vaste stukken uit het Hopmuseum aan slaap, met tips om goed te slapen.

Het Hopmuseum organiseert ook workshops en lezingen naar aanleiding van de expo. Op 14 juni staat een interactieve workshop om beter te leren slapen op het programma. Meer info op www.hopmuseum.be.

Lezing door slaapkliniek Ieper

Heb jij last van slapeloosheid? Blijf er niet bij liggen!

In deze lezing lichten de experts van de slaapkliniek van Jan Yperman ziekenhuis toe wat slaapproblemen zijn en hoe je zelf terug meer grip krijgt op een verstoorde slaap aan de hand van inzicht in je eigen slaappatroon en in helpende en niet-helpende gewoontes en gedachten.

Lezing door: Ruth Loosvelt en Ilse Hostyn.
Psychologische Dienst van het Jan Yperman Ziekenhuis
i.s.m. Psychologenpraktijk De Vestingen

  • dinsdag 3 september, 18u30 in het Hopmuseum. 
    Inschrijvingen zullen binnenkort via deze pagina geopend worden

Rondleiding

Elke eerste zondag van de maand bezoek je gratis het Hopmuseum. Op museumzondagen 7 juli, 4 augustus en 1 september leidt een gids je om 11u en 14u30 doorheen het museum en de tijdelijke tentoonstelling. 

Meer info

Van 7 juni t.e.m. 15 september 2024.
Een bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in de ticketprijs van het museum. 

Plan je bezoek

Meer info: Hop naar dromenland – Hopmuseum Poperinge

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.