Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en PIcon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge. Het wordt meteen een tweedaags festival, met een reuzenoptocht op zondag.

Tijdens het tweedaags festival proef je zowel op zaterdagnamiddag als op zondag naar hartenlust picon op de Grote Markt van Poperinge. Op zondagnamiddag brengen de reuzen opnieuw een bezoekje aan de hoppestad.

Piconfeest

De Grote Markt van Poperinge wordt thé place to be voor alle piconliefhebbers! Vrolijk ingerichte kraampjes, vlaggetjes, muziek en animatie vormen het decor van dit zomers weekend. 

De standhouders zijn piconbrouwers uit de Vlaamse en/of Franse Westhoek die hun picon willen laten proeven door het brede publiek. Heb je liever zoet, of zuur, of liever op basis van bière in plaats van wijn? Dat kan! 

Een grondplannetje maakt duidelijk welke picon waar te vinden is. Tegelijk kan je ook stemmen op jouw favoriete picon. De picon met de meeste stemmen, krijgt de titel van ‘publiekslieveling’.

Oproep Piconbrouwers

Net zoals vorige editie, zijn we opnieuw op zoek naar de unieke smaken van dit streekproduct. Iedereen kent wel iemand die de ‘beste picon’ brouwt. Of vaak zijn het familierecepten die van generatie op generatie overgaan.  Naar deze unieke picons zijn we op zoek!

We nodigen geïnteresseerden uit om hun eigen picon te laten proeven door het brede publiek.  De organisatie voorziet een leuke ingerichte Grote Markt, met een stand voor elke piconbrouwer. Daar kan hij zijn picon laten degusteren. De recepten blijven uiteraard geheim.  Wie wil, kan meedingen naar de prijs van juryfavoriet en publiekslieveling.

Lees hier de voorwaarden om een stand uit te baten.

Inschrijven

Reuzenoptocht

Zondagnamiddag trekken Franse en Vlaamse reuzen door de centrumstraten van Poperinge. Maak kennis met de reuzen Valentine en Rose, Juan Del Mar en Stef’Zeel, Netje en nog vele andere. Poperingse en Franse muziekgroepen begeleiden de optocht. 

Downloads

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

115 jaar Brandweer Nieuwpoort

115 jaar Brandweer Nieuwpoort: Brandweer Nieuwpoort viert zijn 115-jarig bestaan! Kom langs op 10 augustus vanaf 11 u. in het Prins Mauritspark en ontdek het

Nieuws Veurne

Gezinswandeling goed gemutst

Gezinswandeling goed gemutst: Ken je de heks Bette Blaere ?! En die architect Sébastien? Al gehoord van Karel Cogge? Of Willem of Arthur? Delvaux? Nee,

Diksmuide Nieuws

Streekbierfestival Diksmuide

Streekbierfestival Diksmuide: Kom en geniet van een bruisend weekend op de Grote Markt in Diksmuide! Dit bierfestival belooft een feest te worden voor jong en