Galgebossen

Galgebossen

Op de grens tussen Elverdinge, Poperinge en Vlamertinge liggen de Galgebossen (107 ha). Het bos kreeg zijn naam omdat de graaf onderdanen liet ophangen aan de rand van dit bos. Het is een soortenrijk loofbos met veel poelen en rijk aan amfibieën. De bewegwijzerde wandelroute “Galgebossen” laat je kennismaken met het bos en omgeving langs een traject van 6,5 km.

De bossen beschikken over een enorme diversiteit aan flora en fauna. Zo groeien er maar liefst 150 soorten planten en leven er 24 soorten dagvlinders, zoals de zeldzame kleine ijsvogelvlinder. Met een beetje geluk kruist een ree, vos of martersoort hier je pad. Hier zet het Agentschap voor Natuur en Bos sterk in op natuurontwikkeling.
Hoe de bossen hun naam kregen ? Tot begin 18de eeuw beslisten de Heren van Vlamertinge, eigenaars van de Galgebossen, over leven en dood van hun onderdanen. En jawel, de galgen stonden aan de rand van de huidige bossen.

  • Galgebossen
  • Gasthuisstraat
  • 8906 Elverdinge
  • België

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.