Galgebossenwandelroute

Galgebossen

De Galgebossenwandelroute start bij Herberg De Vuile Seule in Elverdinge en volgt de zeshoekige wegwijzerbordjes. Een deel van het parcours gaat langs onverharde wegen, waardoor aangepast schoeisel, zeker bij regenweer, geen overbodige luxe is. De wandelroute verkent, zoals de naam doet vermoeden, de Galgebossen, op de grens tussen Elverdinge, Poperinge en Vlamertinge. De bossen zijn een overblijfsel van een woud dat zich vroeger uitstrekte van Beselare tot in Watou, maar verdween tussen de negende en de veertiende eeuw. Wie van natuur, rust en stilte houdt, zal er zeker zijn hart kunnen ophalen. Zij die geïnteresseerd zijn in het oorlogsverleden van de streek, kunnen even halt houden op Hagle Dump Cemetery.

De kaart van de wandelroute vertelt je tevens wanneer je de Plankenroute, een belangrijke verbindingsweg uit de Eerste Wereldoorlog, dwarste en waarom de route de ‘Plankenroute’ wordt genoemd. Verder kom je met het plannetje in de hand ook meer te weten over de streek waar je doorheen wandelt. De wandelkaart van de Galgebossen Wandelroute is te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme Poperinge en Ieper en kost 2 euro.

Adresgegevens

  • Galgebossenwandelroute
  • Gasthuisstraat 3
  • 8906 Elverdinge
  • België

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.