GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND

GÉANT! REUZE! - FEESTELIJK WEEKEND

GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND: Kom naar een weekend vol feestelijke evenementen in thema’s zoals visserij en reuzen in het kader van de verbroedering van De Panne met Bray-Dunes. Met op zaterdag de voorstelling ’Gravir’ in openlucht en op zondag een picknick aan het Westerpunt, een ontmoeting van de reuzen, het spektakel Carnivale en veel animatie! De festiviteiten lopen vloeiend over in de jaarlijkse ’Visschersfeeste’. 


Géant ! Reuze ! Programmafolder (4.81 MB) 

PROGRAMMA GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND 15/06/2024

Luchtcircus 18.30uPlace Jérôme Rubben, Bray-DunesTwee vrouwen in skipak bij 35°, klaar om de hoogste pieken te beklimmen … Sneeuw is er niet, maar aan wilskracht, goed humeur en humor ontbreekt het dit energieke acrobatenduo in geen geval!
FanfareZaterdag 19.00uPlace Jérôme Rubben, Bray-DunesEen wervelende fanfare in kleurrijke kostuums neemt je mee voor een bruisend dansfeest met folkklanken!

PROGRAMMA GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND 16/06/2024

Luchtcircus 10.30uPlace Jérôme Rubben, Bray-DunesTwee vrouwen in skipak bij 35°, klaar om de hoogste pieken te beklimmen … Sneeuw is er niet, maar aan wilskracht, goed humeur en humor ontbreekt het dit energieke acrobatenduo in geen geval!
Optocht langs het strand 11.30u - 14.00uVertrek Place Jérôme Rubben, Bray-DunesTrek samen met Tesche Noom en zijn gevolg van Bray-Dunes naar De Panne, in een kleurrijke en uitbundige tocht van 6 km. Neem zeker je picknick mee! Muzikaal vertrek met de gemeentelijke Harmonie en de vliegers van Bray-Dunes, parade met accordeonist Bastien Charlery en paarden van de ‘Elevage du Bon Coin’. Geniet daarna in De Panne van de vele artistieke verrassingen. Op het einde van de dag rijdt een gratis bus terug naar Bray-Dunes voor wie dit wil.
Ontmoeting met de reuzen14.00uLeopold I-Esplanade, monument,De PanneAankomst van de stoet in De Panne en ontmoeting met de reuzen, die door de burgemeesters van De Panne en Bray-Dunes worden verwelkomd. Na de toespraken gaat de tocht verder naar het hart van de feestelijkheden, op de Markt. Optocht van de Koninklijke Harmonie ‘Nu of Nooit’ van De Panne.
Visschersfeeste11.00u-18.00uKasteelstraat, De PanneLaat je de hele dag lang verrassen door de vele animatie rond het thema visvangst, aangeboden door de handelaars van de Kasteelstraat.
Kermisdorp14.00u-18.00uMarkt, De PanneGa naar het buitengewone kermisdorp met mechanische installaties, originele draaimolens, reuzendieren en attracties voor groot en klein: een unieke ervaring in een fantastische en ecologische wereld!
Battle de chansons17.00uMarkt,De PanneDe Belgische en Franse reuzen zingen eerst in hun eigen taal en dan in een gezamenlijk songtune, samen met de artiesten Stéphanie Petit, Filip, Riet en de inwoners.

PRIJS GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND

Gratis

LATEN WE ER SAMEN NAARTOE GAAN!

15/06/2024

DE PANNE -> BRAY-DUNES 

Heen en terug met de bus 

Een bus brengt de inwoners van De Panne op zaterdagavond naar Bray-Dunes, zodat ze daar de feestelijkheden kunnen bijwonen. De bus vertrekt om 17.30u aan het plein voor de bibliotheek (Lindenlaan 2). De terugreis is voorzien om 21.00u.

Mits inschrijving vóór 12/06: team Cultuur & Erfgoed | 058 42 97 53 | cultuur@depanne.be

16/06/2024

BRAY-DUNES -> DE PANNE 

Te voet heen, met de bus terug 

De deelnemers die om 11.30u in Bray-Dunes te voet naar De Panne trekken, worden op het einde van de dag teruggebracht naar het vertrekpunt, de Place Jérôme Rubben. De bus vertrekt om 18.15u aan de Markt in De Panne.

Mits inschrijving vóór 06/06: +33 03 28 51 40 40 | billetterie@lebateaufeu.com.

Praktische infoDatum

15/06/2024 18:00 – 16/06/2024 20:00

TOEVOEGEN AAN KALENDER

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni