Geboortebos Lo-Reninge

Geboortebos Lo-Reninge

Op zondag 28 januari werd langs de Reningesteenweg in Lo een bijzonder initiatief genaamd het “Geboortebos Lo-Reninge” gelanceerd. Dit project, georganiseerd door de stad Lo-Reninge in samenwerking met lokale afdelingen van de Gezinsbond, omvatte de aanplanting van 31 geboortebomen. Tijdens dit gedenkwaardige moment werd tevens een informatief bord onthuld met de namen van kinderen geboren in 2022 en 2023, voor wie individuele geboorte-essen in de vruchtbare grond werden geplaatst.

Deze recente aanplanting markeert de achtste editie van het Geboortebos Lo-Reninge. Eerdere edities zagen in totaal 269 geboortebomen hun wortels vinden, verdeeld over de Brabanthoek in Reninge en de Drie Grachten in Noordschote. Met deze laatste aanwinst staat de teller nu op een indrukwekkende 300 geboortebomen.

Het Geboortebos Lo-Reninge vertegenwoordigt niet alleen een gedenkwaardig geschenk voor de kinderen, maar draagt ook bij aan het welzijn van Moeder Aarde. De symboliek achter het planten van deze geboortebomen gaat verder dan een puur esthetisch gebaar. Het staat symbool voor de collectieve wens dat ieder kind mag opgroeien in een groene, gezonde wereld. Deze bomen dienen als blijvende en groeiende herinneringen voor zowel de kinderen als hun ouders, waardoor de betrokkenheid bij milieubewuste initiatieven wordt bevorderd en een positieve impact op de toekomst wordt nagestreefd. Het Geboortebos Lo-Reninge is niet alleen een feestelijke traditie, maar ook een bewuste stap naar een duurzame en gezonde toekomst voor nieuwe generaties.

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort: Ter ere van het 50jarig bestaan van Kiwanis Nieuwpoort organiseert de lokale afdeling een spetterende Italiaanse avond. Het evenement, dat plaatsvindt

De Panne Nieuws Veurne

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE: Op 20 en 21 maart staat de Classic Brugge – De Panne opnieuw op het programma. Wil je volop meegenieten?

Koksijde Nieuws

Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic: Wie spurt naar eeuwige roem in de Bredene Koksijde Classic? We zijn al aan de 5e editie toe van de miniklassieker. Traditiegetrouw