Helleketelbos, Poperinge

Het Helleketelbos bevindt zich in Abele, een deelgemeente van Poperinge op een boogscheut van de Franse grens. Het bos spreidt zich uit over een oppervlakte van 59 hectare. Het bos is niet zo onheilspellend als zijn naam doet vermoeden. Er wonen geen heksen of duivels, maar wel bijzondere diertjes. ‘Helle’ betekent immers heuvelflank en ‘ketel’ verwijst naar een laagte onderaan zo’n flank.

Met de brochure ‘Verhalen voor onderweg Helleketelbos’ maak je een mooie wandeling en kom je meer te weten over de geschiedenis van het bos en het vernieuwde vakwerkhuisje. Voor de kinderen is er de zoektocht ‘Mysterie in het Helleketelbos’. Beide boekjes zijn te koop bij de dienst Toerisme Poperinge.

Adresgegevens

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.