Ijzerboomgaard Diksmuide

Ijzerboomgaard Diksmuide


Welkom in de IJzerboomgaard in Diksmuide: Een Oase van Rust en Natuurpracht

De IJzerboomgaard, gelegen in het pittoreske Diksmuide, is een betoverend stukje natuur dat je meeneemt naar een wereld van rust en schoonheid. Met zijn uitgestrekte boomgaarden, weelderige landschappen en serene sfeer is de IJzerboomgaard een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en ontspanning.

De boomgaarden van de IJzerboomgaard strekken zich uit langs de oevers van de prachtige IJzer, en bieden een adembenemend uitzicht op het omringende landschap. Wandel langs de kronkelende paden en geniet van de bloeiende fruitbomen die de lucht vullen met hun zoete geur. Neem een picknickkleed mee en strijk neer onder een boom om te genieten van een heerlijke maaltijd te midden van de natuur.

Het gebied rondom de IJzerboomgaard staat bekend om zijn biodiversiteit en is de thuisbasis van vele vogelsoorten en andere dieren. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en zeldzame vogels spotten terwijl ze genieten van de rustige omgeving. Vergeet je verrekijker niet!

Een van de hoogtepunten van de IJzerboomgaard is de jaarlijkse bloesemperiode in het voorjaar. Tijdens deze tijd worden de boomgaarden omgetoverd tot een kleurrijk spektakel, met bloesems in alle tinten roze en wit die het landschap sieren. Het is de perfecte gelegenheid om prachtige foto’s te maken en te genieten van de betoverende sfeer.

Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de streek, is de IJzertoren, gelegen in de nabijheid van de boomgaard, zeker een bezoek waard. Deze indrukwekkende toren is een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en biedt een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen historische centrum van Diksmuide, waar je kunt genieten van prachtige architectuur, gezellige cafés en restaurants met heerlijke streekgerechten. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Grote Markt en het Stadhuis, dat als een waar juweeltje van Vlaamse renaissance-architectuur wordt beschouwd.

Of je nu wilt genieten van een ontspannen wandeling door de boomgaarden, de prachtige bloesems wilt bewonderen of gewoonweg wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving, de IJzerboomgaard biedt een oase van rust en betovering. Kom en ontdek deze idyllische plek en laat je betoveren door zijn natuurpracht en sereniteit.

Laat de kinderen ravotten of haal het kind in jezelf naar boven in de avontuurlijke natuurspeelzone. Verderop in het domein vind je een hoeve. Vanaf daar kom je in ‘t Land van Vlierbos met een pluktuin, een samentuin, een kinderboerderij en café de IJzerboomgaard. Reserveren hoeft helemaal niet, tenzij je langskomt met een groep.

’t Land van Vlierbos

’t Land van Vlierbos wordt volledig onderhouden door medewerkers van de Groene Kans. Dit is een organisatie die mensen tewerkstelt die elders moeilijk aan de slag kunnen. Alle bezoekers zijn er meer dan welkom om een handje mee te helpen, van al dat lekkers te proeven of gewoon een kijkje te nemen tijdens een wandeling. 

IJzerdijk 41 8600 Kaaskerke

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.