Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde

Het Kasteel van Beauvoorde, gelegen in het idyllische dorpje Wulveringem nabij Veurne, is een betoverend historisch juweel dat je meeneemt naar een vervlogen tijdperk. Met zijn imposante torens, weelderige tuinen en rijke geschiedenis is het Kasteel van Beauvoorde een must-visit bestemming voor liefhebbers van erfgoed en architectuur.

Het kasteel is een indrukwekkend voorbeeld van Vlaamse neogotische architectuur. Wandel door de majestueuze zalen en bewonder de prachtige details, zoals de met fresco’s versierde plafonds, de elegante meubels en de historische kunstwerken. Laat je betoveren door de sfeer van grandeur en verbeeld je hoe het leven was voor de vroegere bewoners van het kasteel.

De weelderige tuinen rondom het kasteel zijn een lust voor het oog. Wandel door de goed onderhouden gazons, bloemperken en kronkelende paden. Geniet van de serene sfeer en de harmonie tussen de natuur en de architectuur van het kasteel. Vergeet niet om een moment van rust te nemen op een van de bankjes en te genieten van het uitzicht.

Naast het verkennen van het kasteel en de tuinen, biedt het Kasteel van Beauvoorde ook regelmatig culturele evenementen en tentoonstellingen. Laat je verrassen door concerten, theatervoorstellingen en kunsttentoonstellingen die plaatsvinden in deze historische setting. Het kasteel is ook een populaire locatie voor huwelijken en andere feestelijke gelegenheden.

Maak je bezoek aan het Kasteel van Beauvoorde compleet met een stop in het gezellige dorpje Wulveringem. Wandel door de charmante straatjes, ontdek lokale ambachtswinkels en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de lokale restaurants. Vergeet niet om de nabijgelegen historische stad Veurne te verkennen, met zijn prachtige architectuur en levendige sfeer.

Het Kasteel van Beauvoorde is een parel in het Vlaamse landschap en een must-visit bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en natuur. Kom en ontdek dit betoverende historische juweel en laat je meeslepen door zijn majestueuze schoonheid en intrigerende verleden.

Adres:Wulveringemstraat 10, 8630 Veurne
Contactgegevens:+32 58 29 92 29kasteel.beauvoorde@herita.be
Toegankelijkheid:niet rolstoeltoegankelijk
Website:www.kasteelbeauvoorde.be
Afstand van Grote Markt:8,5 km
Bereikbaarheid:N8 volgen van Veurne naar Ieper, rechts afslaan richting Beauvoorde


Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.