Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt. De mooiste inzendingen maken kans op een geweldige prijs: zo doe je jouw dierbare een jaar lang schitterende bloemboeketten cadeau of ontvang je een duoticket voor het bloemenfestival ‘Koket Koksijde’.

Deelnemen kan vanaf 22 april tot en met 13 juni via het wedstrijdformulier(externe link). Daar nomineer je iemand die jou dierbaar is en vertel je waarom hij of zij een jaar lang in de bloemetjes moet worden gezet.

Koksijde-Oostduinkerke maakt de winnaars bekend op 20 juni 2024. Kaap je de hoofdprijs weg? Dan krijgt jouw dierbare elke maand een prachtig bloemenboeket toegestuurd. En dat een jaar lang, zonder dat het jou iets kost. Bovendien is het boeket telkens afkomstig van een lokale florist.

Tien duotickets voor ‘Koket Koksijde’
De winnaar én de rest van de volledige top tien ontvangen elk een duoticket voor het bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Dat strijkt elke drie jaar neer in het gemeentehuis. Dit jaar vindt het bloemenfestival plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 september.

In samenwerking met Floraliën Gent verzamelde ‘Koket Koksijde’ tientallen Belgische en internationale topfloristen. Met hun kleurrijke, meesterlijke decoratiestukken brengen ze een ode aan de gerenommeerde kunstschilder Paul Delvaux, die exact dertig jaar geleden overleed.

De expo begint al op het Theaterplein. Daar kuier je door een buitentuin van maar liefst 1.000 vierkante meter. Binnen nemen de leerlingen van PTI Kortrijk het Atrium onder handen. Een fleurig parcours leidt je naar de tweede verdieping. Daar kleedt flower artist Tim Beyens de Kokpit aan. Je maakt kennis met een heleboel bijzondere bloemen en planten. Ook de chrysant krijgt deze editie extra aandacht.

Zelf tickets kopen
Wist je geen gratis duoticket voor ‘Koket Koksijde’ te bemachtigen? Niet getreurd! Via de website en in het toerismekantoor bestel je je toegangskaarten makkelijk op voorhand. Je betaalt 13 euro per persoon en slechts 8 euro wanneer je in Koksijde-Oostduinkerke woont, een tweedeverblijver met K-pas bent of met een groep van 15 of meer personen naar het bloemenfestival afzakt. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar bezoeken ‘Koket Koksijde’ gratis. Wie een ticket aan de deur koopt, betaalt 15 euro.
 

Verloop wedstrijd

Deelnemen kan van 22 april tot en met 13 juni 2024.

Op donderdag 20 juni 2024 maakt Koksijde-Oostduinkerke de winnaars bekend. Hij/zij zal ook persoonlijk via mail, op de hoogte gebracht worden.
 

Hoe deelnemen?

Klik hier

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni