KRINGWINKEL WEST ZOEKT ‘DE GEEFKAMPIOEN’

KRINGWINKEL WEST ZOEKT ‘DE GEEFKAMPIOEN’

2023 is een feestelijk jaar voor Kringwinkel West, want op 27 februari 1998 opende een eerste kringwinkel de deuren in Veurne. Om dit heuglijke jubileum te vieren, gaat Kringwinkel West op zoek naar ‘De Geefkampioen’.

In 2022 verzamelde Kringwinkel West 3,5 kg goederen per inwoner. Om de doelstelling van Ovam, 8 kg hergebruik tegen 2030, te realiseren moeten echter nog meer goederen ingezameld worden. Met ‘De Geefkampioen’ wil de kringwinkel alle inwoners van haar inzamelgebied (Nieuwpoort, Koksijde, De Panne, Veurne, Alveringem, Lo-Reninge, Diksmuide, Ieper, Poperinge, Mesen, Vleteren en Heuvelland) stimuleren om te blijven geven en op die manier een steentje bij te dragen om het hergebruik te verhogen.

KROON DE PANNE TOT ‘DE GEEFKAMPIOEN’

Iedereen in De Panne kan deelnemen. Van 20 februari tot 5 maart kun je in de Kringwinkel jouw goederen afgeven. Heb je iets om te geven, maar is het te groot of te zwaar? Geen zorgen, bel 078 15 50 05 en iemand komt gratis langs om die herbruikbare parels mee te nemen.

Na afloop van deze 2 weken wordt de optelsom gemaakt van de ingezamelde kilo’s en wordt dit cijfer gedeeld door het aantal inwoners van iedere postcode. Zo wordt het een eerlijke vergelijking. De gemeente met het hoogste aantal kilogram per inwoner wint.

UITREIKING

Donderdag 16 maart wordt de winnende gemeente bekend gemaakt in de vestiging in Poperinge.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.