Lukkefeesten Lo-Reninge 2024

Lukkefeesten Lo-Reninge 2024

Lukkefeesten Lo-Reninge 2024: De Lukkefeesten zijn ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks eendaags evenement met een rechtstreekse link naar de wereldberoemde ‘lukke’, het DNA van Lo-Reninge. Na heel wat interne voorbereiding en gesprekken met externe partners zijn we verheugd om de vijfde editie te mogen aankondigen op zondag 19 mei.

Dezelfde ingrediënten die de vorige edities tot een succes maakten zoals de streekproductenmarkt en het gratis bezoek aan het Bezoekerscentrum Jules Destrooper staan ook dit jaar op het programma. Op het podium op het Vateplein staan verschillende optredens gepland. Wat animatie betreft, is er straattheater en muziek langs de uitgestippelde fietsroute.

Lukkefeesten Lo-Reninge 2024

FIETSEN

Bij de start van de fietstocht krijgen de fietsers een folder mee waarop alle details vermeld staan. Tijdens de tocht vind je op verschillende locaties animatie en kan je genieten van de lokale cafés en restaurants. Er is keuze uit trajecten van 25 of 29 km.

STREEKPRODUCTENMARKT

Enkele producenten van streekproducten presenteren tussen 10 en 18 uur het beste van zichzelf. Op het Vateplein staan verschillende eet- en drankstandjes. Wie er allemaal komt, is een verrassing. Maar we garanderen een mooie selectie!

OPENDEUR BEZOEKERSCENTRUM LO-RENINGE + VERSCHILLENDE PROMOTIE-ACTIES + DOOLHOF

De historische link tussen Lo-Reninge en Biscuiterie Jules Destrooper is de basis voor deze Lukkefeesten. Je kan gratis naar het bezoekerscentrum waar er verschillende promotie-acties lopen tijdens de Lukkefeesten. Voor de kinderen wordt een oplaasbaar doolhof aangelegd.

ANIMATIE EN MUZIEK

Er is muziek, straattheater en animatie voor groot en klein. In een folder krijgen de bezoekers alle info over de deelnemende artiesten. Laat je verrassen en verken de prachtige regio in en rond Lo-Reninge.

Voor de muziek langs de fietsroute zorgen onder meer de Noordzeegermanen, De Alfredo’s, Jocris en Die Frohliche Trappisten. Op en rond het Vateplein kan jong en oud genieten van LunAcoustic, Suzy en de Wafels, Sons Saucises, Stofkruidt, The Game Boy, Riksja, Funny Hats en Austyn Magic. De kleintjes kunnen zich ook een nieuw snoetje laten aanmeten bij de grimestand.

Brandweer Westhoek zal op de Lukkefeesten aanwezig zijn met een brandweerdorp.

Iedereen is van harte welkom tussen 10 en 18 uur voor een culinaire dag met heel wat animatie. It’s your lukky day!

Stad Lo-Reninge, Biscuiterie Jules Destrooper en Westhoek/Westtoer zijn partners rond de Lukkefeesten.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni