Natuurreservaat De Blankaart

Natuurreservaat De Blankaart

Welkom bij Natuurreservaat De Blankaart in Diksmuide: Een Oase van Natuurlijke Pracht en Biodiversiteit

Natuurreservaat De Blankaart, gelegen in het pittoreske Diksmuide, is een ware schat voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Met zijn uitgestrekte moerasgebieden, weelderige graslanden en diverse flora en fauna is De Blankaart een ideale bestemming voor een ontspannen en inspirerende natuurexpeditie.

Wandel over de kronkelende paden en laat je betoveren door het serene landschap. Het reservaat herbergt een verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten. Met een beetje geluk kun je prachtige vogels spotten, zoals de majestueuze zeearend, de kleurrijke ijsvogel en de elegante lepelaar. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen om optimaal van de vogelobservatie te genieten.

Het waterrijke landschap van De Blankaart biedt ook een thuis voor een breed scala aan andere dieren en planten. Ontdek de diversiteit aan insecten, amfibieën en zoogdieren die hier gedijen. Bewonder de kleurrijke bloemen en planten die het gebied sieren en geniet van de rust en sereniteit die deze natuurlijke omgeving te bieden heeft.

Voor een unieke ervaring kun je een boottocht maken op de schilderachtige vijvers van De Blankaart. Drijf langzaam over het water terwijl je de prachtige omgeving in je opneemt en geniet van de rustgevende geluiden van de natuur. Een deskundige gids kan je meer vertellen over de flora, fauna en het belang van dit bijzondere reservaat.

Daarnaast biedt De Blankaart ook educatieve activiteiten en evenementen, zoals geleide wandelingen en workshops, om bezoekers van alle leeftijden bewust te maken van het belang van natuurbehoud en biodiversiteit. Kinderen kunnen zich vermaken in het bezoekerscentrum, waar interactieve tentoonstellingen en leerzame activiteiten worden aangeboden.

Maak je bezoek aan Natuurreservaat De Blankaart compleet door de omgeving te verkennen. Diksmuide zelf heeft een rijk historisch erfgoed, met bezienswaardigheden zoals de IJzertoren en de Grote Markt. Geniet van de gastvrijheid van de lokale gemeenschap en proef de heerlijke streekgerechten in een van de gezellige restaurants.

Natuurreservaat De Blankaart is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, waar je kunt genieten van de pracht en diversiteit van de natuur. Kom en ontdek deze adembenemende oase van rust en biodiversiteit, en laat je inspireren door de wonderen van De Blankaart.

Iepersteenweg 56 8600 Woumen

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.