Navigo Museum Koksijde

Navigo Museum Koksijde

Navigo Museum Koksijde:

Ontdek het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en maak kennis met de rijke maritieme geschiedenis

Het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum neemt je mee op een boeiende reis door de wereld van de Vlaamse vissersfamilie, de heldhaftige IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. Deze unieke locatie herbergt een uitgebreide museumcollectie die erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee samenbrengt. Bovendien biedt het museum de mogelijkheid om echte Noordzeebewoners te ontmoeten.

Op de aquariumverdieping waan je je in de diepten van de Noordzee. De twee grote aquaria, elk gevuld met 30.000 liter water, herbergen ongeveer twintig verschillende soorten Noordzeebewoners. Tijdens jouw bezoek heb je geluk als je getuige bent van hun voedermoment. Vergeet niet een kijkje te nemen in het strandaquarium, waar je bloemdieren en Noordzeekoraal kunt bewonderen. De kers op de taart is de kraamkliniek van hondshaaitjes, waar je de kleine visjes kunt zien groeien in hun eikapsels. Ze blijven in dit aquarium totdat ze groot genoeg zijn om zich bij de andere vissen te voegen!

Het pronkstuk van de museumcollectie is OD.1 Martha, een kustvissersvaartuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik werd genomen. Na een tweede carrière als sleepboot in 1962 werd het in 1998 erkend als beschermd monument. De Martha is een van de weinige overgebleven Vlaamse vissersvaartuigen uit die tijd en heeft daarom een grote industriële archeologische waarde.

Na een grondige restauratie vond OD.1 Martha haar rustplaats in het museum in 2008. In 2011 was ze een van de vijf finalisten voor de Vlaamse monumentenprijs, vanwege haar historische betekenis en restauratie-inspanningen.


Adres: Pastoor Schmitzstraat 5 – 8670 Oostduinkerke
Website: https://www.navigomuseum.be

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.