Pannese kinderen krijgen ‘gelukzak’ n.a.v. Jeugdboekenmaand

Pannese kinderen krijgen ‘gelukzak’ n.a.v. Jeugdboekenmaand

Maart is traditiegetrouw de Jeugdboekenmaand. Geluk, het thema, sluit perfect aan bij de visie van het lokaal bestuur De Panne, dat op maandag 6 maart alle Pannese schoolkinderen gelukkig maakte.

Geluk zit in ons kleine hoekje. Met deze tagline wil De Panne onze gemeente promoten want geluk is één van de kernwoorden binnen onze visie. En dit jaar is geluk ook het centrale thema van de Jeugdboekenmaand. Geluk in de brede zin van het woord. Het gaat hierbij over hobby’s, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat het iets minder gaat en je je angstig of eenzaam voelt.

Geluk in de Pannese bib

De hele maand maart maakt team Bibliotheek kinderen gelukkig met toffe boeken die passen bij hun leeftijdscategorie, met een kleurwedstrijd voor alle leerlingen van de Pannese lagere scholen, met leuke workshops en lezingen. En als beloning krijgen ze allemaal het cadeau van de Jeugdboekenmaand: een ‘gelukzak’. Met dank aan het culturele samenwerkingsverband Viertoren die deze zakken verdeelde over de bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne.

De gelukzak

Op maandag 6 maart kregen alle kinderen van De Panne hun ‘gelukzak’ uit handen van de burgemeester en schepenen van De Panne.

Dankzij dit rugzakje met fluo boord kan iedereen veilig op bibliotheekbezoek komen. Bovendien kan het ook gebruikt worden als zwemzak, turnzak, lunchzak …

Nicolas Luyssen, schepen van Bibliotheek & Spelotheek:

Mooi dat we samen met de andere gemeenten die deelnemen aan de samenwerking Viertoren wat ‘geluk’ bij onze kinderen kunnen brengen. Hopelijk ‘zakken’ ze dan eens af naar de bib, een plaats van beleving en dus meer dan jeugdboeken alleen.”

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni