S.M.A.K.-collectie komt naar Koksijde: Dach

smak koksijde

Goed nieuws! Het S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) uit Gent presenteert vanaf 5 juni tot 14 november een selectie actuele kunst in Kunstencentrum Ten Bogaerde. De curator – artistiek directeur Phillippe Van Cauteren – stelde de expo samen met werken uit de eigen collectie.

Kunstencentrum Ten Bogaerde

Een kunstwerk uit 1952 van Oswald Oberhuber inspireerde hem. Het kunstwerk Dach illustreert treffend wat een museum of kunstencentrum moet zijn: een plek die onderdak en bescherming biedt aan kunstenaars, kunstwerken en bezoekers.

Vanuit de specifieke architectuur van de 13e-eeuwse abdijhoeve en figuratieve sculpturen van George Grard (1901-1984) onderzoekt de tentoonstelling de meest uiteenlopende vormen van beeldhouwkunst vanaf de jaren vijftig tot nu. Daarnaast verhoudt de tentoonstelling zich tot de omgeving van Koksijde en een geglobaliseerde samenleving om zo de rol van een museum met actuele kunst in vraag te stellen.

Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Leyla Aydoslu, Michaël Borremans, Ricardo Brey, Nina Canell, Belu-Simion Fainaru, René Heyvaert, Sofia Hultén, Jean Katambayi Mukendi, Ella Litwitz, Richard Long, Neo Matloga, Oswald Oberhuber, Sara Ortmeyer, Jorge Pardo, Royden Rabinowitch, Didier Roth, Michael Sailstorfer, Sven ’t Jolle, Johan Tahon, Robert Therrien, Hannelore Van Dijck, Didier Vermeiren, Henk Visch en Lois Weinberger.

Vaste collectie: Grardzaal

Loop zeker de Grardzaal binnen waar je terugblikt op het leven en werk Van George Grard (1901-1984). Ook buiten, in de stilte en de rust van de middeleeuwse tuin, staan negen monumentale beelden. Wist je trouwens dat er sinds vorig jaar een huisbrouwerij van Sint-Idesbald is gevestigd op de site?

Nieuw: huisbrouwerij op site Ten Bogaerde

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort: Ter ere van het 50jarig bestaan van Kiwanis Nieuwpoort organiseert de lokale afdeling een spetterende Italiaanse avond. Het evenement, dat plaatsvindt

De Panne Nieuws Veurne

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE: Op 20 en 21 maart staat de Classic Brugge – De Panne opnieuw op het programma. Wil je volop meegenieten?

Koksijde Nieuws

Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic: Wie spurt naar eeuwige roem in de Bredene Koksijde Classic? We zijn al aan de 5e editie toe van de miniklassieker. Traditiegetrouw