Schatten van Nieuwpoort-bad Le Beau Monde

Nieuwpoort-Bad is meer dan alleen zee, strand en winkelstraten.  Vanop het Hendrikaplein zie je het immense gebouw ‘White Residence’ of voormalig ‘Le Grand Hotel” waar je in 1870 kon overnachten voor 3 frank. 
Verder heb je de ‘Barkentijn’ vóór WO1, gekend als ‘villa des lapins’. Maar verlaat je het toeristisch centrum, dan kom je in de SIMLI-wijk. Naast de mooie hedendaagse villa’s, zijn er ook de modernistische functionele woningen ontworpen door de architect Peter Callebout in de jaren 1950. Wat is de geschiedenis achter de kleine O.L.Vrouw kapel midden in deze wijk?  Op de straatnaamborden ontdek je de namen van bekende kunstenaars zoals Guido Gezelle, Hendrik Conscience, James Ensor, August Oleffe en nog vele anderen.  Wat is/ of is er een link met Nieuwpoort? Wie weet kom je de geest van één van deze mensen hier tegen?

Afspraakplaats: Toerisme Nieuwpoort-Bad, Hendrikaplein 11

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.