Sint-Bernardus brouwerij Watou

Sint-Bernardus brouwerij Watou

De Sint-Bernardus Brouwerij , gelegen in het idyllische dorpje Watou in West-Vlaanderen, België, is een must-visit bestemming voor bierliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de rijke Belgische brouwtradities. Deze historische brouwerij, opgericht in 1946, staat bekend om zijn uitstekende ambachtelijke bieren en zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit.

Bij aankomst bij de Sint-Bernardus Brouwerij wordt u begroet door de geur van mout en het geluid van borrelende brouwketels. Het gebouw zelf is een mix van traditionele architectuur en moderne faciliteiten, en ademt een authentieke en gezellige sfeer.

Tijdens een rondleiding door de brouwerij krijgt u de kans om het fascinerende brouwproces van dichtbij te ervaren. U wordt meegenomen door de verschillende stadia van het brouwproces, van het malen van de mout tot het gisten en rijpen van het bier. Leer meer over de gebruikte ingrediënten, de technieken en het vakmanschap dat nodig is om de karakteristieke smaken en aroma’s van Sint-Bernardus bieren te creëren.

Naast het ontdekken van het brouwproces kunt u ook een kijkje nemen in de bierkelders van de brouwerij. Bewonder de rijen en rijen vaten waar het bier wordt gerijpt en ontwikkeld, en leer meer over de lange traditie van het bewaren van bieren in houten vaten.

Een hoogtepunt van uw bezoek aan de Sint-Bernardus Brouwerij is natuurlijk het proeven van de heerlijke bieren. Geniet van een degustatie waar u verschillende biersoorten kunt proeven, variërend van de bekende Abt en Prior tot seizoensgebonden en exclusieve bieren. Laat uw smaakpapillen verwennen door de rijke smaken, het evenwichtige karakter en de subtiele nuances die deze bieren zo geliefd maken onder kenners.

Na uw bezoek aan de brouwerij kunt u nog even ontspannen in de gezellige brouwerijwinkel. Hier kunt u een selectie van Sint-Bernardus bieren en bijbehorende merchandise aanschaffen, zodat u een stukje van uw brouwerijervaring mee naar huis kunt nemen.

De Sint-Bernardus Brouwerij in Watou is een plek waar traditie en passie samenkomen. Of u nu een bierliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de ambachtelijke brouwprocessen, dit is een bestemming die u niet wilt missen tijdens uw verblijf in de regio. Kom langs en ontdek de smaakvolle wereld van Sint-Bernardus bieren in deze unieke en historische brouwerij.

Rondleidingen & overnachtingen kunnen online geboekt worden via http://www.sintbernardus.be

Adresgegevens

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.