Sint-Walburgapark

Nood aan rust?

In het Sint-Walburgapark kan je de drukte van de stad even ontvluchten. Het park is ideaal gelegen, namelijk vlak achter de Grote Markt. Samen met het Vaubanpark vormt ze de groene long van centrum Veurne.

Wat kan je er allemaal zien?

Als je het park binnenwandelt via de Grote Markt, loop je op de Sint-Walburgakerk. Deze imposante kerk moet je zeker eens bezoeken!

Iets verderop kunnen de kleinste zich uitleven op het speelplein. 

Kiosk

Ten midden van ons park pronkt onze muziekkiosk. De kiosk wordt nog steeds gebruikt voor allerlei optredens zoals ‘Kiosk Matinée’, een pittig aperitiefconcert.

Rijke geschiedenis!

De Sint-Walburgakerk kent een rijke geschiedenis! Het park ligt dan ook aan de basis van het ontstaan van onze stad. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje naar het Pdf-bestand hieronder.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.