Ten Duinen abdijmuseum Koksijde

Ten Duinen abdijmuseum Koksijde

Verdiep je in de geschiedenis van de Ten Duinen Abdijmuseum van Koksijde

In de middeleeuwen domineerde het silhouet van de Duinenabdij het landschap van Koksijde. Een bezoek aan het Abdijmuseum biedt je de mogelijkheid om in alle rust langs de oude muurresten van de abdij te wandelen, omringd door prachtige natuur. Laat je verwonderen door unieke collectiestukken die ter plaatse zijn gevonden door archeologen en leer meer over de geschiedenis van de abdij en de belangrijke rol van de Duinheren in de regio.

Ten Duinen abdijmuseum Koksijde: Beleef het dagelijkse leven in de abdij

Maquettes, levensechte decors en multimediale impressies prikkelen de zintuigen en brengen het verleden tot leven. Soms ontroerend, soms humoristisch, maar altijd fascinerend.

Ontdek het dagritme van de monniken en hun eetgewoontes. Bewonder de collectiestukken die opgegraven zijn door archeologen, zoals skeletmateriaal, glaswerk, prachtig versierde tegels, maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals eet- en drinkgerei, mondharpjes, sleutels en speelgoed. Deze artefacten bieden een uniek inzicht in het dagelijks leven van de abdijbewoners.

Wandel door de tentoonstellingsruimtes en ontdek de verschillende aspecten van het abdijleven. Leer meer over de spirituele beleving van de monniken, hun ambachtelijke vaardigheden en de rol die de abdij speelde in de lokale gemeenschap. Interactieve displays en audiovisuele presentaties nemen je mee op een boeiende reis door de tijd.

Het Abdijmuseum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en evenementen die verband houden met de geschiedenis en het erfgoed van de abdij. Van lezingen en workshops tot culturele activiteiten, er is altijd iets interessants te beleven.

Voor een ontspannen afsluiting van je bezoek kun je genieten van een wandeling in de omliggende natuur. Het abdijdomein biedt prachtige tuinen en wandelpaden waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Breng een bezoek aan het Ten Duinen Abdijmuseum in Koksijde en laat je onderdompelen in de fascinerende geschiedenis van de Duinenabdij. Ontdek de unieke artefacten, ervaar het dagelijkse abdijleven en laat je betoveren door de serene omgeving. Een onvergetelijke ervaring voor geschiedenisliefhebbers en cultuurliefhebbers van alle leeftijden

Adres: Koninklijke Prinslaan 2 – 8670 Koksijde
Contact: 058 53 39 50 / abdijmuseum@koksijde.be

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.