Ter Ydewandelroute

Ter Ydewandelroute

Ter Ydewandelroute (7,1 km):
Deze wandelroute leidt omheen het 300 ha-groot duinmassief van Ter Yde, in de overgangszone tussen duin en polder. Vanuit het centrum van Oostduinkerke-Bad wordt de Zeedijk gevolgd in de richting van Nieuwpoort tot aan de Zeebermduinen? Via het strand gaat het verder naar Groenendijk. Loodrecht op de kustlijn en langs de Karthuizerduinen komt men bij de overgang van duin naar polder. Een onverhard pad voert langs de steilrand van de duinen en doorheen het Hannecartbos, een nat elzenbroekbos aangeplant in de jaren 1930. Door het bos stroomt de enige duinbeek van de Vlaamse kust. Via de verkavelingen Mariapark en Duinpark wordt opnieuw de startplaats bereikt.

De wandelkaart is te koop bij de dienst toerisme aan € 2.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.