Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’: Het lokaal bestuur De Panne wil het fietsniveau van de Pannese lagereschoolkinderen verbeteren. Daarom kunnen scholen vanaf 1 mei 2024 onder het motto ‘Meester op de Fiets’ een verkeerskoffer ontlenen om kinderen beter en veiliger te leren fietsen.

De voorbije jaren stelde team Sport tijdens de jaarlijkse schoolsportweek telkens opnieuw vast dat het fietsniveau van lagereschoolkinderen er sterk op achteruit gaat. Deze vaststelling werd ook steeds bevestigd door de sportleerkrachten. Via Sportwerk Vlaanderen huurde team Sport daarom tijdens de laatste edities van de schoolsportweek ‘Meester op de Fiets’ in. Hierbij komt een lesgever met heel wat materiaal langs om de fietsvaardigheid van deelnemers te verbeteren. Helaas bleken de resultaten van een eenmalige sessie onvoldoende en deden de scholen alsmaar minder beroep op deze activiteit. Zij verkozen om dit thema op school ruimer te behandelen.

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’

Binnen het kader van het Pannese verkeersveiligheidsplan kocht het lokaal bestuur recent 2 verkeerskoffers met heel wat educatief materiaal, ter bevordering van de fietsvaardigheid en -veiligheid van lagereschoolkinderen uit De Panne. Zowel Pannese scholen als de gemeentelijke diensten kunnen dit materiaal gratis ontlenen voor een periode van minimaal 2 weken. Commerciële organisaties, ondernemingen, beroepsverenigingen en particulier gebruik komen niet in aanmerking voor ontlening. Aanvragen voor activiteiten met een commercieel doel of persoonlijk winstoogmerk worden ook afgewezen.

Een hart voor zachte weggebruikers

In het Pannese verkeersveiligheidsplan, dat sinds oktober vorig jaar in voege is, zijn diverse maatregelen voorzien voor een vriendelijk, veilig en vlot verkeer waarbij voetgangers en fietsers (de zachte weggebruikers) centraal staan. Het bestuur wil tegen 2025 dan ook 25 % meer fietsbewegingen realiseren.

Stéphane Buyens, schepen van Sport

De Panne wil de veiligheid van de zwakke weggebruiker meer en meer ter harte nemen. In dit kader is opleiding en gewenning een echte sleutel. Daarom koos het lokaal bestuur om 2 boxen met educatief materiaal ter beschikking te stellen van de lokale scholen. Door de kinderen meer de kneepjes van het vak op wieltjes bij te brengen, past dit volledig in het kader van onze visie. Meester op de fiets wordt dan kenner in het verkeer!”

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni