Viconiakleiputten

viconiakleiputten

De Viconiakleiputten in Stuivekenskerke zijn vooral gekend omwille van hun grote vogelrijkdom. De zeven erg verschillende vijvers en het nieuwe afgegraven gedeelte, de natte en reliëfrijke hooi- en weilanden, de hagen en het moerasbosje zorgen voor een grote verscheidenheid aan biotopen op een relatief kleine oppervlakte.

Bovendien is het natuurreservaat gunstig gelegen langs de IJzer en tussen waterrijke gebieden zoals de IJzermonding, de Handzamevallei en de IJzerbroeken. In het natuurreservaat werden tot op heden 195 vogelsoorten waargenomen, waaronder veel watervogels en steltlopers, rietzangers en baardmannetjes.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.