VOORONTWERP BURGWEG 2 GOEDGEKEURD

VOORONTWERP BURGWEG 2 GOEDGEKEURD

De gemeenteraad heeft in de zitting van dinsdag 18 april het voorontwerp goedgekeurd om de site op de splitsing van de Burgweg en Noordhoekstraat in Adinkerke in te richten als recreatief punt met een buurtfunctie.

In 2021 kocht het lokaal bestuur de krotwoning en bijhorende gronden in de Burgweg 2, gelegen op de splitsing tussen de Noordhoekstraat en de Burgweg. Het doel van deze aankoop is om deze verloederde site te heroriënteren tot een recreatief punt met buurtfunctie. In het meerjarenplan 2020-2025 is hiervoor een bedrag van € 100.000 (incl. btw) voorzien, waaronder een subsidie van € 25.000.

Voorontwerp

In de gemeenteraad van april is het voorontwerp voor de nieuwe site voorgelegd en goedgekeurd. Het plan voorziet enkele kronkelende wandelpaadjes in heel wat groen. Kinderen kunnen op en rond een speeltoren ravotten, terwijl enkele picknickbanken voor de nodige rust en gezelligheid kunnen zorgen.

Gezien de locatie, een kruispunt voor heel wat fietsers, is hier in het ontwerp extra aandacht aan besteed. Zo is er voldoende ruimte voorzien voor een fietsparking.

Kunstwerk

De krotwoning werd intussen afgebroken. Met de brokstukken en ander recyclagemateriaal ging kunstenaar Patrick Steen aan de slag om een monumentaal kunstwerk te realiseren dat als eyecatcher op de opgewaardeerde site zal geplaatst worden.

Patrick Steen uit Diksmuide is gekend als recyclagekunstenaar, maar ook als een ruimtelijk kunstenaar die met zijn objecten iets tevoorschijn haalt wat door iedereen makkelijk te herkennen is. Hij maakt er echter net iets ander van door het te reduceren, te isoleren, te vergezellen van een aanhangsel of een tegenstelling.

“We hadden enkele jaren geleden de kans om de oude krotwoning aan te kopen en hebben toen geen minuut getwijfeld. Ondertussen is deze woning al even afgebroken. De site richten we nu netjes verder in. Van Westtoer bekwamen we een subsidie van € 25 000 omdat het punt op het recreatieve fietsroutenetwerk ligt.

Na de herinrichting van de Vijvers Markey en de aanleg van de nieuwe buurttuin ‘de Groene Corridor’, is dit het derde inrichtingsproject van een groene zone in Adinkerke.”

(Bram Degrieck, burgemeester)

“Dit plaatsje is sinds lang een herkenningspunt voor wie ‘de hoek afsteekt’ naar Veurne of de Oosthoek. Het ontwerp van deze groene site is bewust heel sober. De mooie gezonde bomen die er al jaren staan, krijgen opnieuw ruimte om te groeien. Als je er passeert of stopt met de fiets, zal je ver kunnen kijken doorheen het open landschap. En het kunstwerk van Patrick Steen zal je van alle kanten kunnen zien. Nu wordt het een landmark waar je van ver naartoe komt.”

(Wim Janssens, schepen van Openbaar Domein)

Extra nieuws:

Alveringem Nieuws

Leisel Artistiek 2024

Leisel Artistiek 2024: Het muziekfeest op de Kasseien van Leisele op 14 juli 2024. Dit event start om 12u. Een volksfeest, een opbeurend evenement, een

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge !