Vrijdag = brood op de plank

NIEUW! Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis. De huisbakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken, waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht! We stellen tijdens deze vrijdagen ook graag het ‘Walterke’ voor. Een brood met pure ingrediënten, speciaal bedacht voor het museum.

De naam is een hommage aan de bezieler van het Bakkerijmuseum: Walter Plaetinck. De opbrengst van de verkoop van het ‘Walterke’ gaat naar de bouw van een nieuwe houtoven. Wie de bakker aan het werk wil zien, kan vanaf 10u terecht in de cafetaria. De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop, en worden ongesneden verkocht. Zo kies je zelf hoe dik je je boterham wil, en blijft het brood langer vers. Wanneer: vrijdag 7 februari, 6 maart en 3 april. De broden zijn te koop vanaf 14u tot 17u.

Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne

Praktisch: In de cafetaria van het Bakkerijmuseum: vrije toegang

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97

Extra nieuws:

Diksmuide Nieuws

Zomerkalender Diksmuide 2025

Zomerkalender Diksmuide 2025: Overzicht van data en evenementen juni tot september Via ‘Zomeren op de Markt’ geniet je op vaste dagen van heel wat leuke

De Panne Nieuws

Orka Mundo in Duinpanne

Orka Mundo in Duinpanne – vier de inhuldiging van orka Reveil op 29 juni 2025 Ben jij gebeten door de zee en gefascineerd door walvissen

Nieuws Poperinge

KAUWBOY – Mathieu Engels solo

KAUWBOY – Mathieu Engels solo in het theater met hart, humor en muziek Na jaren als helft van het muzikale duo Mathieu & Guillaume en