Vrijdag = brood op de plank

NIEUW! Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis. De huisbakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken, waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht! We stellen tijdens deze vrijdagen ook graag het ‘Walterke’ voor. Een brood met pure ingrediënten, speciaal bedacht voor het museum.

De naam is een hommage aan de bezieler van het Bakkerijmuseum: Walter Plaetinck. De opbrengst van de verkoop van het ‘Walterke’ gaat naar de bouw van een nieuwe houtoven. Wie de bakker aan het werk wil zien, kan vanaf 10u terecht in de cafetaria. De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop, en worden ongesneden verkocht. Zo kies je zelf hoe dik je je boterham wil, en blijft het brood langer vers. Wanneer: vrijdag 7 februari, 6 maart en 3 april. De broden zijn te koop vanaf 14u tot 17u.

Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne

Praktisch: In de cafetaria van het Bakkerijmuseum: vrije toegang

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni