Wandelen in De Panne

Wandelen in De Panne

Waag de sprong en laat je overstelpen door het uitgestrekt Westhoekreservaat, de fossiele duinen van domein Cabour of de heuvelachtige Oosthoekduinen. Liever wat groener? Geniet dan van de rust in het Calmeynbos of bezoek de vijvers Markey in het landelijke Adinkerke.

Wandelen in De Panne: de leukste wandelroutes

TUSSEN ZAND EN ZEE IN DE WESTHOEK

Dit beschermd duinenlandschap is zo veel meer dan een hoopje zand. De Westhoek, met zijn +/- 10 km lange bewegwijzerde wandelpaden, is het grootste aaneengesloten duinmassief in België. Je vindt er verschillende duintypes en een grote variatie aan begroeiing. Het is de ideale setting voor uren wandelplezier. Waar wacht je op?

DOWNLOAD HET PLAN WESTHOEKRESERVAAT

OP STAP IN DE HOUTSAEGERDUINEN

Deze wandeling neemt je mee door een prachtig stukje natuur. Je wandelt langs onverharde wandelpaden door de duinen, voor de helft over gras- en aardepaden, de andere helft duinzand. Hier verzorgen ezels de lengte van het gras waardoor ze voor een gevarieerd landschap zorgen. Rond de verschillende poelen groeien tegenwoordig opnieuw veel verschillende water- en oeverplanten en zijn er weer heel wat amfibieën terug te vinden. De Houtsaegerduinen is nog niet bij velen gekend, maar door zijn veelzijdigheid super interessant om te ontdekken.

DOWNLOAD HET PLAN HOUTSAEGERDUINEN

OP ONTDEKKING IN DE OOSTHOEKDUINEN

Op zoek naar ultieme rust? Laat je verrassen door het mooie gezang van de vele vogels en zalig geurende struiken. Langs het schilderachtige Artiestenpad ontdek je de prachtige Duinzoom Oosthoek. Dit is één van de weinig intact gebleven duin-polder overgangen. Super uniek en echt het ontdekken waard.

Voor wie ‘naar rust zoeken’ minder een ding is, zijn er ook een heleboel speelzones waar je naar hartenlust kunt ravotten.

DOWNLOAD HET PLAN OOSTHOEKDUINEN

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.