Winter in Poperinge 2022

Winter in Poperinge 2022

Winter in Poperinge brengt kerstsfeer en gezelligheid

De dagen worden korter, de temperatuur begint te zakken en de eindejaarsperiode is in zicht. Ook Winter in Poperinge komt er weer aan, met een overdekte kerstmarkt en een muzikaal podium, vernieuwde kerstverlichting, een nostalgische rupsbaan en een lachspiegeldoolhof op de Grote Markt van 16 december tot en met 8 januari.

Tien Poperingse verenigingen staan al te popelen om het grote publiek weer te mogen ontvangen op de overdekte kerstmarkt. Op het podium zorgen verschillende bands en dj’s voor warmte en ambiance. De Toape Geraapte en dj-duo Dizzy Dropz geven het startschot op vrijdag 16 december vanaf 19 u. De mobiele radiostudio van W-Radio draait de hele kerstperiode plaatjes op de kerstmarkt.

Openingsuren:

  • maandag-donderdag: 14 u. – 22 u.
  • vrijdag-zaterdag: 14 u. – 1 u.
  • zondag: 14 u. – 23 u.

Nieuw thema kerstverlichting

Na zes jaar koud witte kerstverlichting, schakelt Poperinge dit jaar over naar warm wit licht in een volledig nieuw thema. De ledlichtjes zijn beter voor het milieu en verbruiken minder stroom. 

Rupsbaan, lachspiegeldoolhof en nieuwe lichtjes

De vzw Ondernemen@Hoppeland besloot dat een ijspiste dit jaar niet te verantwoorden valt omwille van de hoge energiekosten. Je kan wel een ritje maken op de nostalgische rupsbaan, of een bezoek brengen aan het lachspiegeldoolhof.

De koud witte kerstverlichting van de voorbije jaren wordt in het hele stadscentrum vervangen door warm witte lichtjes in een volledig nieuw thema. De ledlampen verbruiken ook minder stroom en zijn beter voor het milieu. 

Kerstshoppen

Van 1 tot 31 december kan je bij meer dan 90 Poperingse handelaars stempels verzamelen voor de eindejaarsactie. Je maakt kans op meer dan 10.000 euro aan waardebonnen. De winnaar van de hoofdprijs mag in 2023 elke maand 100 euro spenderen bij een van de Poperingse horecazaken.

Op zondag 18 december zijn de winkels extra open, met heel wat acties en animatie in de straten. Van 10 u. tot 16 u. krijg je bij aankoop bij een deelnemende handelaar een bon voor 3 gratis oliebollen bij een van de kramen in de Ieperstraat of Gasthuisstraat. 

Na het shoppen kan je vanaf 18 u. deelnemen aan de Clarebout Christmasrun die op de Grote Markt vertrekt.

Nieuwjaarsreceptie voor iedereen

Winter in Poperinge sluit af met een nieuwjaarsreceptie voor alle Poperingenaars. Iedereen is welkom voor een gratis drankje en frietje op zondag 8 januari tussen 11 u. en 13 u. De frietjes worden geschonken door Aviko. Om 14 u. zet De Faute Bendt het nieuwe jaar feestelijk in. 

Je vindt een overzicht van alle activiteiten op www.poperinge.be/winterinpoperinge

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort: Ter ere van het 50jarig bestaan van Kiwanis Nieuwpoort organiseert de lokale afdeling een spetterende Italiaanse avond. Het evenement, dat plaatsvindt

De Panne Nieuws Veurne

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE: Op 20 en 21 maart staat de Classic Brugge – De Panne opnieuw op het programma. Wil je volop meegenieten?

Koksijde Nieuws

Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic: Wie spurt naar eeuwige roem in de Bredene Koksijde Classic? We zijn al aan de 5e editie toe van de miniklassieker. Traditiegetrouw