Winters Nieuwpoort 2023

Winters Nieuwpoort

Winters Nieuwpoort 2023: Authentiek kerstplezier en gezellige ambiance op Winters Nieuwpoort.

Met het evenement Winters Nieuwpoort organiseert Stad Nieuwpoort van vrijdag 1 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 zijn sfeervolle eindejaarsklassieker. In Nieuwpoort-Bad staan de Winter Chalet en Winter Carrousel vanaf vrijdag 1 december 2023 garant voor heel wat sfeer. Vanaf vrijdag 22 december 2023 strijkt in Nieuwpoort-Stad een pittoresk winterdorp neer op het Marktplein, met een overdekte ijsschaatspiste en het Huis van de Kerstman als blikvangers. De Stadshalle en beiaardtoren krijgen een gepast winterkleedje, op maat van de jongste bezoekers en her en der worden historische gevels opgelicht. Verder is er ook een eindejaarsactie en kerstversieringswedstrijd voor Nieuwpoortse ondernemers.

Voor het derde jaar op rij fleurt Stad Nieuwpoort de kerstperiode op met Winters Nieuwpoort. Het veelzijdige evenement bundelt tal van activiteiten, verklaart burgemeester Geert Vanden Broucke:

“Met ‘Winters Nieuwpoort’ bezorgt de Stad inwoners, tweedeverblijvers en de vele bezoekers een onvervalst kerstgevoel. Dit is de gezelligste periode van het jaar, maar in Nieuwpoort geldt dat nog een tikkeltje meer. Met een uitgebreid programma in het historisch centrum en in de badplaats creëren we een uniek decor voor memorabele momenten met familie en vrienden. Er is voor elk wat wils.”

Lees ook:

Winter Village

Het Marktplein in Nieuwpoort-Stad verandert vanaf vrijdag 22 december 2023 wederom in een feeëriek winterdorp: Winter Village. Dit jaar vind je er geen ijspad of rolschaatsbaan maar een ijsschaatspiste. Op de grote, half overdekte piste is er ruimte genoeg voor ervaren en beginnende schaatsers. Rondom het Winter Terras serveren drie chalets en een foodtruck typische winterse drankjes en heerlijke snacks.

Lees ook:

Eregast is de enige echte Kerstman. Van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 december 2023 ontmoet je hem in zijn knusse houten huisje. Daarnaast laten bekende en minder bekende artiesten je meezingen met de beste hits van vroeger en nu. Op oudejaarsavond is er een grootse openluchtfuif. 

Lees ook:

De Stadshalle wordt ingericht tot Winter Wonder House, dé plek bij uitstek voor jongere bezoekers. Speciaal voor baby’s en peuters is er de knuffelzachte installatie van Voelgewoel. Kinderen tussen 5 en 12 jaar kunnen dan weer naar hartenlust ravotten in de Gust en Zoë-speelzone. Daarnaast zijn er creatieve workshops zoals sneeuwpoppen met sokken knutselen of kerstfiguren boetseren. Nieuw dit jaar is Winter Bells, op het gelijkvloers van de beiaardtoren. In de imposante ruimte, die zal versierd zijn met lichtjes en glitters, zijn er vertelmomenten voor kleine en iets grotere kinderen.

Winterplezier aan zee

In Nieuwpoort-Bad staat winterse gezelligheid centraal. Op de hoek van de Lombardsijdestraat en Dienstweg Havengeul bevindt zich de Winter Chalet – Chez Babette, je waant je er echt in de Alpen-aan-Zee. Hier kun je vanaf vrijdag 1 december 2023 tot het einde van de kerstvakantie dagelijks de innerlijke mens versterken na al het wintershoppen. Een uitgebreid muziek- en animatieprogramma zorgt voor extra ambiance. Naast de Winter Chalet komt ook de authentieke paardencarrousel te staan.

Tot slot worden de straten aangekleed met fonkelende lichtjes en prachtige decoraties. Monumenten zoals de Stadshalle, de Vismijn, Villa Hurlebise en het Koning Albert I monument worden sfeervol uitgelicht. Wie zin heeft om al dat moois te bewonderen, kan de Winter Wandeling volgen.

Het volledige programma van Winters Nieuwpoort ontdek je op www.visit-nieuwpoort/wintersnieuwpoort. Alle activiteiten vind je ook in de brochure  Winters Nieuwpoort­, vanaf zaterdag 2 december 2023 verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme.

Winters Nieuwpoort Eindejaarsactie

De Stad en de Nieuwpoortse ondernemers pakken opnieuw uit met een eindejaarsactie, verduidelijkt schepen van Lokale Economie Ann Gheeraert:

“Tijdens de eindejaarsperiode valt Nieuwpoort, nog meer dan anders, in de smaak bij shoppers allerhande. Mensen uit eigen stad en van ver daarbuiten komen hier kwaliteitsvolle cadeaus voor onder de kerstboom kopen. Daarom pakt de Stad opnieuw uit met de ‘Winters Nieuwpoort Eindejaarsactie’. Hiermee laten we mensen kennismaken met de Nieuwpoortse ondernemers én maken ze kans op heel wat mooie prijzen. Tegelijk zet deze actie aan om lokaal te kopen.” 

Van woensdag 6 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 krijg je per aankoopschijf van 10 euro bij deelnemende handelaars een digitaal lotje op je Ik koop in Nieuwpoort­­-kaart en neem je deel aan de spaaractie. Bij een aankoop onder de 10 euro krijg je sowieso één lotje. Wekelijks vindt een digitale trekking plaats waarbij je een Nieuwpoortse Cadeaubon in de wacht kunt slepen. Op dinsdag 9 januari 2023 worden tijdens een supertrekking drie Nieuwpoortse Cadeaubonnen ter waarde van 1.500, 1.000 en 500 euro onder alle deelnemers verloot.

Meer info en alle deelnemende ondernemers vind je op www.ikkoopinnieuwpoort.be.

Wedstrijd kerstversiering

Ook de Nieuwpoortse ondernemers zijn volledig in wintermodus. Hun etalages, cafés, logies en restaurants krijgen een opvallend kerstkleedje aangemeten. Stad Nieuwpoort en de Lokaal Economische Raad belonen de mooist versierde zaak. Daarnaast kan het grote publiek meebeslissen wie de publieksprijs verdient. Stemmen kan van vrijdag 15 december 2023 tot en met zaterdag 6 januari 2024 via www.nieuwpoort.be/wedstrijd-kerstversiering.

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort: Ter ere van het 50jarig bestaan van Kiwanis Nieuwpoort organiseert de lokale afdeling een spetterende Italiaanse avond. Het evenement, dat plaatsvindt

De Panne Nieuws Veurne

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE: Op 20 en 21 maart staat de Classic Brugge – De Panne opnieuw op het programma. Wil je volop meegenieten?

Koksijde Nieuws

Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic: Wie spurt naar eeuwige roem in de Bredene Koksijde Classic? We zijn al aan de 5e editie toe van de miniklassieker. Traditiegetrouw