WOI-wandeling: Rachel Ryckewaert – Veurne

C:\Users\Bart\Desktop\WOI wandeling Rachel Ryckewaert.png

1914-‘18: het decor van een passionele moord

De Eerste Wereldoorlog werd uiteraard uitgevochten in de loopgrachten en op de slagvelden. Het gebied achter het front speelde echter ook een heel belangrijke rol. Duizenden soldaten werden er ingekwartierd. Een gigantisch netwerk van wegen en spoorwegen zorgden voor bevoorrading en medische evacuatie. Veurne, op nog geen 10 kilometer van de eerste Belgische linies, werd tijdens de bezetting vaak aanzien als de Belgische hoofdstad. Heel wat hoogwaardigheidsbekleders passeerden er de revue, talloze strategische beslissingen werden er genomen.

Midden deze woelige periode, werd in datzelfde Veurne een meisje verliefd op een jongen. Een passioneel verhaal dat uiteindelijk uitmondde in een tragedie.

Deze brochure neemt je mee van de In Vlaamse Velden-set, naar de Grote Markt. Onderweg verneem je het volledige verhaal van de passionele moord. Breng bij aankomst op de Grote Markt zeker een bezoek aan de Albertzaal in het Stadshuis. 

Aantal km4 km
StartpuntStationsbuurt
PrijsGratis
VerkrijgbaarVisit Veurne – Grote Markt 29of erfgoedapp 

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.