Wondernacht 2023 Diksmuide

Wondernacht 2023 Diksmuide

Wondernacht 2023 Diksmuide: Beleef de Nacht van de Duisternis en laat je tijdens een sfeervolle avondwandeling onderdompelen in een fantasiewereld van sprookjes, sterrenstof, magie, theater en muziek. De vier natuurelementen (water, lucht, aarde en vuur) langs het uitgebreide parcours zullen je zeker kunnen bekoren. Laad je leiden door magische lichtpunten onderweg of breng zelf je zaklamp of lampion mee.

Wanneer? Zaterdag 14 oktober 2023 van 19 tot 23 uur.

Waar? Centrum Diksmuide.

Prijs? Gratis.

Programma Wondernacht 2023 Diksmuide:

Grote Markt

Lancelot kindermolen

Het paard blaast, de mist trekt op, muziek begint te spelen… en we zijn vertrokken, in volle galop! Hangen in de stijgbeugels, geconcentreerde turende gezichten, richten en… raak! Kinderen (t.e.m. 8 jaar)genieten van een theatrale rit op de molen én worden uitgedaagd met een leuk behendigheidsspel!

Cubes of Wonder

Een ervaring van kleur, verwondering, ontdekking, prikkels …waarbij de omgeving volledig wordt omgetoverd in ‘n feeëriek en psychedelisch landschap.


Foodcourt, sfeervol terras, dineren bij kaarslicht

Geniet van het leven en … ontdek het lekkere en leuke Diksmuide. Lekkerbekken blijven hier zeker niet op hun honger of dorst zitten bij een nat en straf streekbiertje met één of andere specialiteit van eigen bodem. Vlei je neer op het sfeervol terras op de Grote Markt of kies een leuk plekje bij één van de vele gezellige horecazaken in het stadscentrum.


Kleurrijke fonteinen


Stadspark

Papageno

Papageno is geïnspireerd op de opera de Toverfluit van Mozart. Het is een verhaal waarin de liefde en het licht de duisternis verdrijven. De artiesten nemen jullie mee in een betoverende wereld vol lichtjes en vuur waarbij jullie kennis maken met de Koningin van de Nacht, Papageno de vogelvanger en prins Tamino.


Cielo

Duizenden sterren, glinsterend als heldere kristallen, dansend door de nacht, tussen hemel en aarde. Ervaar dit mysterieus twinkelend universum met je eigen ogen.


Toverlantaarn

In het park tussen de bomen ontwaar je zowaar mysterieuze figuren uit je stoutste dromen. Wie weet ben je wel getuige van de kroning van de trollenkoning of spot je tussen de struiken een echte elf…


Alleyepad – Vismarkt

De Billander

De nachtelijke kanotocht van kajakclub de Billander zorgt voor feeërieke taferelen op de Handzamevaart. Ervaren kajakkers nemen jullie mee aan boord voor deze bijzondere ervaring (vooraf reserveren niet mogelijk)


Regionaal Landschap Westhoek

Laat jullie niet enkel tijdens Wondernacht betoveren maar ga ook later in oktober op verkenning langs de verborgen plekjes van Magisch Middeleeuws Lampernisse. Het regionaal landschap Westhoek licht alvast een tipje van de sluier op.


Poppentheater Ahoy


Kleine Dijk – Begijnhof – Grote Dijk

Muziekclub 4Ad

Sluit je ogen en beleef muziek nog intenser. Klanken gaan haast een eigen leven leiden. Verschillende bands strijden deze avond voor een plaatsje in de finale van Sound Track 2023. Kom het talent van morgen ontdekken. Meer info www.4ad.be


El Sanscha

Sierlijke neondansers van El Sanscha doen wat Bruce Springsteen ook ooit deed… dancing in the dark.


Begijnhof – Huis Juffrouw Sybille

Het Begijnhof werd in de dertiende eeuw achter de stadsvaart gebouwd en baadt onder het maanlicht in een sprookjesachtige sfeer. Het geschenkenwinkeltje ‘Het huis van Juffrouw Sibylle’ (open tot 22u op 14/10) biedt leuke authentieke en artisanale creaties aan, gemaakt door personen met een beperking.


Kiekenstraat – Sint-Niklaasstraat

Sint-Niklaaskerk – orgelconcert

Door in het donker muziek ten gehore te brengen, wordt het intenser beleefd. Je hoort niet enkel de muziek, je voelt ook de emoties die de muziek teweeg brengt. Het orgel, koning der instrumenten, komt tijdens Wondernacht imposant tot leven dankzij het magisch muziekspel van organist Steven Verplancke. (tussen 20u en 21u – gratis toegang)


Lichtpuntjes – Buddyproject

De buddy’s van de klapstoel en de taalbazaar willen deze avond een lichtpuntje in de duisternis zijn. Ga je niet graag alleen naar een evenement? Neem dan contact op met het sociaal huis (tel 051 793 793 – sociaal.huis@diksmuide.be) of kom om 19.00u naar de voorzijde van het station van Diksmuide om samen deel te nemen.


Mobiliteit

Diksmuide is bereikbaar via het openbaar vervoer en vanaf het station van Diksmuide wandel je zo de evenementenzone in. Kom je met de fiets? Dan kan je je fiets achterlaten op de fietsparking op de Grote Markt. Wie zijn auto kwijt wil, kan parkerenop één van onze randparkings (Beerstblotestraat, industriezone Fabriekstraat of de stationsparking). Randparking volzet? Er zijn nog parkeerplaatsen bij de handelszone in de Esenweg.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’

Verkeerskoffer ‘Meester op de Fiets’: Het lokaal bestuur De Panne wil het fietsniveau van de Pannese lagereschoolkinderen verbeteren. Daarom kunnen scholen vanaf 1 mei 2024

Nieuws Poperinge

Vergeten Spoor

Vergeten Spoor: Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het Poperingse landschap dooraderd met spoorlijnen, in totaal meer dan 160 kilometer. “Vergeten spoor” brengt dit treinverhaal tot

De Panne Nieuws

Seniorenfeest De Panne 2024

Seniorenfeest De Panne 2024: Op 11 juni 2024 worden alle senioren verwacht in het Plopsa Theater voor het Seniorenfeest, dit jaar met niemand minder dan