ZWERFKATTENACTIE De Panne 2023

zwerfkattenactie de panne

Op maandag 13 maart gaat er opnieuw een zwerfkattenactie van start in De Panne. Deze duurt tot en met vrijdag 24 maart. Heb jij een vermoeden dat er zwerfkatten zitten in jouw buurt? Geef dat dan nu door.

Ben jij een kattenliefhebber die zwerfkatten graag eten geeft? Denk er dan aan dat het voederen van niet-gedomesticeerde dieren verboden is. Je kunt hiervoor streng beboet worden. Bovendien doe je de dieren meer kwaad dan goed. Zwerfkatten kunnen verschillende problemen veroorzaken. Door ze te voederen, stimuleer je niet alleen hun voortplanting, maar ook de toename van andere dieren en insecten zoals meeuwen, ratten, muizen … Zwerfkatten die gevoederd worden, zullen bovendien geen moeite meer doen om nog ongedierte te vangen. Hoe kleiner de populatie aan zwerfkatten, hoe minder geurklachten, hoe minder nachtelijk lawaai en hoe minder zieke katten.

ZWERFKATTENACTIE

Tijdens de actiedagen worden zwerfkatten gevangen en naar de dierenarts gebracht waar ze de nodige verzorging en gepaste behandeling krijgen. Zwerfkatten worden gecastreerd of gesteriliseerd zodat er op lange termijn een gezondere, kleinere groep katten overblijft. Na de behandeling bij de dierenartsen worden de katten terug losgelaten op een geschikte plaats.
Heb je een vermoeden dat er ergens in jouw buurt zwerfkatten rondlopen, twijfel dan niet om dit de melden bij de team Omgeving (Zeelaan 21, 058 42 97 79, milieu@depanne.be).

BEN JIJ EEN KATTENBAASJE?

Om de actie vlot te doen verlopen, vragen we alle kattenbaasje om tussen 13 en 24 maart rekening te houden met volgende zaken:
• doe je kat(ten) een halsbandje om, zodat ze voor kattenvangers herkenbaar zijn.
• heb je geen halsbandje binnen handbereik? Hou dan je kat binnen tussen 06.00u en 17.00u.

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Veurne Awards 2024

Veurne Awards 2024 : Op 23 februari 2024 is er de allereerste editie van de Veurne Awards. Tijdens deze gala-avond in Furnevent zetten we onze

Koksijde Nieuws

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde: Op vrijdag 27 oktober 2023 start in Oostduinkerke de 9de editie van de Halloween-mountainbiketoertocht. Dit jaar is er terug keuze uit drie verschillende afstanden: 25,

Koksijde Nieuws

Fun Shopping Koksijde

Fun Shopping Koksijde: Voor Fun Shopping moet je in Koksijde, Sint-Idesbald én Oostduinkerke zijn!Het eerste weekend van oktober slaan de VVV, de dienst voor Toerisme