ZWERFKATTENACTIE De Panne 2023

zwerfkattenactie de panne

Op maandag 13 maart gaat er opnieuw een zwerfkattenactie van start in De Panne. Deze duurt tot en met vrijdag 24 maart. Heb jij een vermoeden dat er zwerfkatten zitten in jouw buurt? Geef dat dan nu door.

Ben jij een kattenliefhebber die zwerfkatten graag eten geeft? Denk er dan aan dat het voederen van niet-gedomesticeerde dieren verboden is. Je kunt hiervoor streng beboet worden. Bovendien doe je de dieren meer kwaad dan goed. Zwerfkatten kunnen verschillende problemen veroorzaken. Door ze te voederen, stimuleer je niet alleen hun voortplanting, maar ook de toename van andere dieren en insecten zoals meeuwen, ratten, muizen … Zwerfkatten die gevoederd worden, zullen bovendien geen moeite meer doen om nog ongedierte te vangen. Hoe kleiner de populatie aan zwerfkatten, hoe minder geurklachten, hoe minder nachtelijk lawaai en hoe minder zieke katten.

ZWERFKATTENACTIE

Tijdens de actiedagen worden zwerfkatten gevangen en naar de dierenarts gebracht waar ze de nodige verzorging en gepaste behandeling krijgen. Zwerfkatten worden gecastreerd of gesteriliseerd zodat er op lange termijn een gezondere, kleinere groep katten overblijft. Na de behandeling bij de dierenartsen worden de katten terug losgelaten op een geschikte plaats.
Heb je een vermoeden dat er ergens in jouw buurt zwerfkatten rondlopen, twijfel dan niet om dit de melden bij de team Omgeving (Zeelaan 21, 058 42 97 79, milieu@depanne.be).

BEN JIJ EEN KATTENBAASJE?

Om de actie vlot te doen verlopen, vragen we alle kattenbaasje om tussen 13 en 24 maart rekening te houden met volgende zaken:
• doe je kat(ten) een halsbandje om, zodat ze voor kattenvangers herkenbaar zijn.
• heb je geen halsbandje binnen handbereik? Hou dan je kat binnen tussen 06.00u en 17.00u.

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

115 jaar Brandweer Nieuwpoort

115 jaar Brandweer Nieuwpoort: Brandweer Nieuwpoort viert zijn 115-jarig bestaan! Kom langs op 10 augustus vanaf 11 u. in het Prins Mauritspark en ontdek het

Nieuws Veurne

Gezinswandeling goed gemutst

Gezinswandeling goed gemutst: Ken je de heks Bette Blaere ?! En die architect Sébastien? Al gehoord van Karel Cogge? Of Willem of Arthur? Delvaux? Nee,

Diksmuide Nieuws

Streekbierfestival Diksmuide

Streekbierfestival Diksmuide: Kom en geniet van een bruisend weekend op de Grote Markt in Diksmuide! Dit bierfestival belooft een feest te worden voor jong en