BK tijdrijden op 20 augustus in Koksijde

BK tijdrijden op 20 augustus in Koksijde

0 / 5 0

Het Belgisch Kampioenschap tijdrijden stond in eerste instantie gepland op donderdag 18 juni, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Niet getreurd: Belgian Cycling en de organisatie delen mee dat het BK alsnog kan plaatsvinden. Aan alle wielerfans: noteer donderdag 20 augustus in jullie agenda, want dit is een unieke kans om Wout Van Aert, Remco Evenepoel, Thomas De Gendt en Victor Campenaerts live aan het werk te zien.

Burgemeester Marc Vanden Bussche reageert enthousiast: “Als echte wielergemeente zijn we ontzettend tevreden dat het BK Tijdrijden kan doorgaan. Corona gooide roet in het eten, maar uitstel is geen afstel. We kijken met z’n allen uit naar dit topevent!”

De renners krijgen een technisch en uitdagend parcours voorgeschoteld van 13 kilometer, met o.a. de beklimming van de Hoge Blekker, natuurreservaat De Doornpanne en de landingsbaan van het militair domein. Geniet mee van deze feestdag voor wielerliefhebbers. “We zijn blij dat we met Belgian Cycling het wielrennen in ons land terug op gang kunnen trekken,” aldus Dirk Dawyndt, schepen van Sport.

Parcours

Wegens de coronamaatregelen zullen de start- en aankomstzone publieksvrij gehouden worden.

Op de openbare weg is er publiek toegelaten, maar dit mits de coronamaatregelen op te volgen. Mondmasker is overal verplicht.

De inwoners die op of rond het parcours wonen dienen volgend mobiliteitsplan te volgen. Het is sterk aangeraden om de wagen op die dag buiten het parcours te plaatsen. Hiervoor zijn volgende parkings voorzien: parking Hotelschool, parking Zwembad, basketbalveld, parking tennis, en parking sporthal. Via het basketbalveld en het tenniscomplex kan je de Zeelaan bereiken.

brief_inwoners_kerkwijk_hostenstraat_helvetiastraat_abdijstraat.pdf

brief_inwoners_kerkwijk_hostenstraat_helvetiastraat_abdijstraat.pdf (510.73 KB)

brief_inwoners_r._vandammestraat_houtsaegerlaan_koksijdesteenweg.pdf

brief_inwoners_r._vandammestraat_houtsaegerlaan_koksijdesteenweg.pdf (512.02 KB)

Programma

  • 10–11.15 uur: Heren elite zonder contract
  • 11.15-12.30 uur: Dames elite
  • 12-30–16-45 uur: Heren elite  

Volgende wielerfeesten in Koksijde

  • 19-20 september 2020: UCI Keizer der Juniores
  • 22 november 2020: Wereldbeker UCI cyclocross Koksijde
  • 1 mei 2021: BK Tijdrijden Jeugd