Dag van de Natuur Koksijde

Dag van de Natuur Koksijde

Dag van de Natuur: aanplant geboortebos én afvoer maaisel Oostvoorduinen

 • Aanplanting 2e deel geboortebos – Hazebeekstraat
  De gemeente Koksijde komt op zaterdag 25 november samen met de lokale Gezinsbond en 58 gezinnen om het tweede deel van het geboortebos aan te planten.
  Het wordt een volksfeest met oog voor tradities en een blik op de toekomst.

Programma

 • 9.15 uur: ontvangst genodigden op parking sportcomplex Hazebeekstraat i.a.v. delegatie gemeentebestuur Koksijde, de Harmonie van Oostduinkerke, Mieke Garnaal en eredames en de dansgroep De Juttertjes.
 • 9.30 uur: de harmonie Oostduinkerke begeleidt de genodigden en de deelnemers van de parking naar het geboortebos (+/-) 400 m verderop.
 • 9.45 uur: openingswoord van burgemeester Marc Vanden Bussche en van schepen Charlotte Castelein gevolgd door het planten van een grote boom o.l.v. de groendienst en onthullen van het naambord van de deelnemers. (Locatie: Bosperceel Hazebeekstraat, naast nr. 22)
 • 10 uur: start aanplantactie en bezoek (educatieve) (drank)standjes (vermoedelijke einde: 11.30 uur).
 • Traditiegetrouw vindt op de Dag van de Natuur een natuurwerkdag plaats in de Oostvoorduinen, i.s.m. Anb, Natuurpunt Westkust en Renewi.
  Wie zijn handen uit de mouwen wil steken kan tot 15 uur naar de Oostvoorduinen om manueel maaisel te verwijderen uit de duinen.
  Maar waarom? Maaisel dat blijft liggen verrijkt de bodem. Op een rijke bodem groeien grassen, brandnetels en distels, terwijl op arme duinengrond unieke bloeiende planten groeien. Op termijn voorziet het Agentschap voor Natuur en Bos om het gebied te laten begrazen. Maar zolang dat niet het geval is, wordt het teveel aan gras manueel afgevoerd. Vele handen maken licht werk.
  Slechts een uurtje tijd? Ook welkom. De vlinders, vogels, insecten en amfibieën zullen je werk ongetwijfeld dankbaar zijn.
 • Weetje? De Oostvoorduinen zijn een van de meest soortenrijke duingebieden aan onze kust.
 • Waar? Ingang naast het kerkhof van Oostduinkerke in de Geryllaan.
 • Tip: stevig schoeisel en ev. regenkledij voorzien. Werkmateriaal is beschikbaar. Drankje voor deelnemers.

Op geen van beide activiteiten is het nodig om jouw aanwezigheid te bevestigen.

Info: Dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling – 058 53 34 39 – milieu@koksijde.be

Boekvoorstelling van Jan Flachet, Koksijde Golf ter Hille, een paradijs voor vogels.

De heer Jan Flachet woont in Oostduinkerke en is lid van Koksijde Golf ter Hille. In zijn boek Koksijde Golf ter Hille, een paradijs voor vogels bespreekt Jan 53 vogels die voorkomen op de golfsite. De indeling is niet ornithologisch maar volgt een golflogica. Waar komen golfers de vogels tegen?

De boekvoorstelling vindt plaats op zaterdag 25 november om 10.30 uur in de Kokpit (Gemeentehuis, Zeelaan 303, Koksijde).

Wens je deze boekvoorstelling bij te wonen? Laat het ons weten voor 21 november via www.koksijde.be/paradijs-voor-vogels

Extra nieuws:

De Panne Nieuws Winter 2023

Schaatspiste De Panne

Schaatspiste De Panne : Plezier voor jong & oud op de schaatsbaan van De Panne. Trek je schaatsen aan en glij de winter al lachend

Nieuwpoort Nieuws Winter 2023

Winters Nieuwpoort 2023

Winters Nieuwpoort 2023: Authentiek kerstplezier en gezellige ambiance op Winters Nieuwpoort. Met het evenement Winters Nieuwpoort organiseert Stad Nieuwpoort van vrijdag 1 december 2023 tot

Diksmuide Nieuws

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten: Dementie is een wereldwijd groeiend fenomeen dat een enorme impact heeft op individuen, families en gemeenschappen. Het stadsbestuur