Koksijde lanceert website KlimaatKlaar

Koksijde lanceert website KlimaatKlaar

Koksijde lanceert website KlimaatKlaar: De gemeente Koksijde lanceert een nieuwe website onder het motto: Koksijde KlimaatKlaar – Iedereen wint! Je surft naar www.koksijde.be/klimaat en je leert meer over de klimaatacties die de gemeente en haar bewoners kunnen realiseren. Ze staan ook boordevol tips. Tips om je energierekeningen naar beneden te halen, om gratis bouwadvies te vragen, je tuin arbeidsarm in te richten… De website wordt gelanceerd net voor de eerste klimaattafel, op dinsdag 12 september: een informatieavond over energie en renoveren.

Schepen van Leefmilieu, Charlotte Castelein: “Communicatie is heel belangrijk als het over klimaatacties gaat. De gemeente Koksijde heeft 20 ambitieuze klimaatdoelstellingen vastgepind. Samen met de inwoners is de opdracht haalbaar. Vooral omdat iedereen wint. Dat is ook meteen de belangrijkste slagzin in de communicatie: iedereen wint, niet alleen onze planeet, maar ook de portemonnee van de burgers. Met onze planeet bedoelen we ook onze eigen leefomgeving. Klimaatacties verhogen je welzijn en gezondheid, want natuur is goed voor je, dat weten we nog van de coronaperiode. Groen zorgt ook voor extra schaduw op warme dagen. Fietsen in plaats van autogebruik betekent bewegen en dat is goed voor je lichamelijke gezondheid. De meeste doelstellingen moeten we als gemeente samen met de burgers behalen tegen 2030, vandaar het logo Koksijde KlimaatKlaar tegen 2030.”

Klimaatregisseur Claude Willaert: “De website toont wat de gemeente doet. Enkele collega’s getuigen over de acties die de gemeente onderneemt. Ze bevat ook heel wat interviews van bewoners die klimaatacties ondernemen. De website focust op bouwen en renoveren, energie, mobiliteit en de arbeidsarme tuin.”

Schepen Castelein: “Het is niet toevallig dat we de website lanceren tijdens de eerste klimaattafel van dit najaar. Op 12 september om 20 uur zijn burgers uitgenodigd op een infoavond rond energie en renoveren.

Het is niet voor iedereen eenvoudig om een elektriciteitsfactuur te lezen. De helft van de kosten bestaat uit heffingen en distributiekosten. Kies je best een vast of een variabel contract voor gas en/of elektriciteit? Hoe kan je jouw energieverbruik opvolgen en vooral verminderen? Het zijn vragen die de mensen bezig houden, zeker nu de winter in aantocht is. Energiedeskundigen van Acasus en het Energiehuis Westhoek verzorgen de voordrachten.”

Klimaatregisseur Willaert: “We nodigen mensen persoonlijk uit voor deze klimaattafels. Daarom zullen we ongeveer 3 weken voor elke infoavond bij de mensen aanbellen en een uitnodiging met de data en locaties bezorgen.”

Neem deel aan de klimaattafels

Deelname aan de klimaattafels is gratis, maar inschrijven is verplicht.  Kan je er op 12 september niet bij zijn. Geen nood, op 17 oktober (Witte Burg, Oostduinkerke), 14 november (Gasthof Bethania, Wulpen) vinden deze voordrachten nog eens plaats. Voor de immosector, VME’s, notarissen wordt een extra infomoment georganiseerd op 24 oktober in het gemeentehuis.

Schepen Castelein: “De gemeente heeft dit jaar al enkele reglementen goedgekeurd om de energietransitie verder op gang te houden, je vindt alles terug op de klimaatwebsite: gratis duurzaam bouwadvies van Acasus, de ruildienst ‘tegel voor aarde’ en er zijn nog initiatieven in de maak. Hou dus die klimaatwebsite van Koksijde in de gaten. Iedereen wint!”


Bezoek de nieuwe website Koksijde KlimaatKlaar op www.koksijde.be/klimaat 

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Veurne Awards 2024

Veurne Awards 2024 : Op 23 februari 2024 is er de allereerste editie van de Veurne Awards. Tijdens deze gala-avond in Furnevent zetten we onze

Koksijde Nieuws

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde: Op vrijdag 27 oktober 2023 start in Oostduinkerke de 9de editie van de Halloween-mountainbiketoertocht. Dit jaar is er terug keuze uit drie verschillende afstanden: 25,

Koksijde Nieuws

Fun Shopping Koksijde

Fun Shopping Koksijde: Voor Fun Shopping moet je in Koksijde, Sint-Idesbald én Oostduinkerke zijn!Het eerste weekend van oktober slaan de VVV, de dienst voor Toerisme