Geboortebos Lo-Reninge

Geboortebos Lo-Reninge

Op zondag 28 januari werd langs de Reningesteenweg in Lo een bijzonder initiatief genaamd het “Geboortebos Lo-Reninge” gelanceerd. Dit project, georganiseerd door de stad Lo-Reninge in samenwerking met lokale afdelingen van de Gezinsbond, omvatte de aanplanting van 31 geboortebomen. Tijdens dit gedenkwaardige moment werd tevens een informatief bord onthuld met de namen van kinderen geboren in 2022 en 2023, voor wie individuele geboorte-essen in de vruchtbare grond werden geplaatst.

Deze recente aanplanting markeert de achtste editie van het Geboortebos Lo-Reninge. Eerdere edities zagen in totaal 269 geboortebomen hun wortels vinden, verdeeld over de Brabanthoek in Reninge en de Drie Grachten in Noordschote. Met deze laatste aanwinst staat de teller nu op een indrukwekkende 300 geboortebomen.

Het Geboortebos Lo-Reninge vertegenwoordigt niet alleen een gedenkwaardig geschenk voor de kinderen, maar draagt ook bij aan het welzijn van Moeder Aarde. De symboliek achter het planten van deze geboortebomen gaat verder dan een puur esthetisch gebaar. Het staat symbool voor de collectieve wens dat ieder kind mag opgroeien in een groene, gezonde wereld. Deze bomen dienen als blijvende en groeiende herinneringen voor zowel de kinderen als hun ouders, waardoor de betrokkenheid bij milieubewuste initiatieven wordt bevorderd en een positieve impact op de toekomst wordt nagestreefd. Het Geboortebos Lo-Reninge is niet alleen een feestelijke traditie, maar ook een bewuste stap naar een duurzame en gezonde toekomst voor nieuwe generaties.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni